Rogue One: A Star Wars Story

Director
Gareth Edwards
Runtime
2 h 13 min
Release Date
14 December 2016
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama, Action, Science Fiction, War

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Star Wars universumin ensimmäinen spin off – elokuva (ja nyt kun franchise on Disneyn räpylöiden kuristavassa hallinnassa, niin näitä tulee varmasti reilusti lisää). Rogue Onessa hitaasti etenevä alku toimii kohtalaisen hyvin. Positiivista on myös normi SW-leffoista poiketen hahmojen sukellus välillä harmaalle alueelle, hyviksetkin voi tässä pistää vastustajan kylmästi hengiltä. Tästä huolimatta hahmot ovat kokonaisuutena aikasen puisevasti kirjoitettua ja kun lopun puuduttava räiskintä ja leffasta huokuva rahastuksen maku ynnätään tähän, niin nautinto laskee lopulta pakkasen puolelle.

Leffa oli huhujen mukaan aluksi paljon tummempi, mutta Disneyn vaatimuksesta leffaan tehtiin viime hetkellä kalliit reshootit (joidenkin arvioiden mukaan jopa 40% leffasta kuvattiin uudelleen!). Itse luen tuon niin, että sinne piti ympätä lisää nallekarhuja, jotta oheismyynti lapsille toimisi paremmin…
**  Konda 16.2.2017

3 thoughts on “Rogue One: A Star Wars Story”

 1. Minä tykkäsin Rogue Onesta enemmän kuin uusimmasta SW The Force Awakensista.
  Rogue One toimi hyvin vaikka olin kuullut juonesta jo vähän liikaakin ennen leffaan menoa, ja etenkin lopputulema oli kaikille tiedossa. Elokuvan ensimmäiset minuutit oli jotenkin tosi taidolla tehty, heti pääsi fiilikseen. Miinusta tulee koneella tehdyistä ihmishahmoista, en tykkää niistä edelleenkään. Prinsessa Leiassa oli sentään jotain eloa kun ilmeisesti Fisherin omia silmiä oli jotenkin käytetty.

  3,5

  Reply
 2. Olin tarpeettoman kriittinen ekalla katselukerralla, kyllähän tämä Star Wars pätkä toimii ihan mukavasti. Ingridin kanssa olen samaa mieltä, että tää on parempi kuin uusi “virallinen” SW leffa. Siitä myös samaa mieltä, että koneella luodut ihmishahmot oli melko heikkoja, varsinkin alkuperäisen leffan pahis Tarkin. Olis varmasti toiminut paremmin jos olis ollu joku näyttelijä roolissa, vaikka ei ees ihan samalle olis näyttänyt. Edelleen peukkua hahmoista, jotka ei ole täysin mustavalkoisia ja sankarittaresta pääosassa.
  ***

  Reply
 3. Tämä on kaikki Star Warsin varsinaiset ja spin off – osat mukaan luettuna noussut mulla kakkoseksi heti Episode V – Empire Strikes Back jälkeen. Hieman tummanpuhuvampi asenne toimii hyvin ja allekirjoitan tuon Kondan kommentin hahmoista. Juonen kuljetus toimii myös hyvin eteenpäin eikä liialla kikkailulla pilata kokonaisuutta. Jos Disney olisi antanut tehdä tästä vieläkin synkemmän version, olisi voinut olla aineksia vaikka kuinka hyväksi leffaksi. Nytkin nautin todella.
  ****

  Reply

Leave a Comment