Poster for the movie ""

Roma

Director
Alfonso Cuarón
Runtime
2 h 15 min
Release Date
25 August 2018
Languages
English, Spanish, Japanese, Norwegian
Country
 United States of America Mexico
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Romassa eletään 70-luvun Mexico Cityssä. Tarina seuraa pääosin nuoren sisäkön elämää, mutta isäntäperheen elämä on myös vahvasti juonessa mukana. Rakkautta ja yhteenkuuluvuutta etsivä päähenkilö on sympaattinen, ja muistakin henkilöistä löytyy tarinan syvetessä yllättävää lempeyttä. Näyttelijäsuoritukset on ihan OK, ja ainakaan ei tarvitse katsoa Hollywoodin kuluneita naamoja.

Leffan tapahtumat etenevät hitaasti, ja välillä viivytään tunnelmoiden milloin missäkin arkisessa tilanteessa. Itse jouduin pikakelaamaan leffaa puolenvälin jälkeen, ei vaan enää jaksanut merkityksettömän oloista jarruttelua. Mietin että miksi leffa on mustavalkoinen, ehkä silläkin on haettu jotain taiteellista vaikutetta. Paremmin olisin jaksanut katsoa värillisenä.

Juoni ei ole umpisurkea, mutta toteutus ei aukene minulle ollenkaan.
Ingrid 9.2.2019

3 thoughts on “Roma”

 1. Alfonso Cuarón elokuva näyttää keskiluokkaisen perheen elämää 1970-luvun Mexico Cityssä. Cuarón on toiminut myös elokuvan kuvaajana ensimmäistä kertaa ja nappasi heti kuvaus-Oscarin palkintokaappiinsa (ohjaajapystin lisäksi). Mustavalkoinen elokuva on omalla tapaansa ihan tyylikäs, mutta tarinankerronta on kovin seesteistä ja kamera tuntuu vaan seurailevan tapahtumia.

  Katselukokemusta verotti varmasti tämän katsominen kolmessa osassa. En oikein päässyt tarinaan enkä elokuvan tunnelmaan kunnolla sisään. Tuntui, että jotain mielenkiintoista tässä on, mutta en ihan imeytynyt elokuvan maailmaan. Osa kohtauksista on hyvin vahvoja ja elokuvan loppu imaisee kyllä katsojan viimeistään mukaansa.

  Vaatii ehdottomasti uusintakatselun.
  ***

  Reply
 2. Roma on raskaan puoleinen elokuva ja ymmärrän aika hyvin Ingridin tunnelmat. Tätä tuskin haluaa kovin montaa kertaa katsoa uudestaan. Tempo on tahallisen hidas, mutta toisaalta se tuo realismin tuntua tarinaan, joka perustuu ohjaaja Cuaronin lapsuuden kokemuksiin. Ajankuva 70-luvun alun Meksikosta on mielestäni onnistunut. Pidin erityisesti mellakkakohtauksesta ja myös sairaalajakso oli kouriintuntuvan vahva. Mustavalkoisuus on hieman kyseenalainen valinta tähän elokuvaan, mutta kuvauksessa on toki tyyliä, vaikka itse en tälle Oscaria olisi siitä hyvästä antanutkaan. 3

  Reply
 3. Kuten muutkin, ihmettelen mustavalkoisuutta. Raskasta, viipyilevää kerrontaa. Ehkä kuitenkin loppua kohti jopa hieman paranee, kun hahmoihin on päässyt sisälle. Yhteiskuntaluokkien väliset ihmiset lähentyvät, mutta eivät milloinkaan kohtaa. **

  Reply

Leave a Comment