2 thoughts on “Sense and Sensibility”

 1. Minä olin katsovinani leffaa Jane Austenin kirjan pohjalta, mutta aika pian tajusin että tarina on ihan eri, vaikka osa hahmoista olikin Austenin kynästä. Hetki meni totutellessa tähän yllätykseen, mutta eipä se vähentänyt katselunautintoa koska kyseessä on vallan mainio elokuva. Toimiva käsikirjoitus on Emma Thompsonin, joka näyttelee myös yhtä päärooleista, osana nimekästä näyttelijäkaartia.
  Puvut ja maisemat ovat kaunista katseltavaa, musiikkiin en tullut kiinnittäneeksi erityisesti huomiota.
  Miinuksena mainittakoon että henkilöiden välinen kanssakäyminen on hieman tuttavallista, verrattuna Austenin kirjoissa annettuun kuvaan tuon ajan kulttuurista… Mutta eipä tätä leffaa muutenkaan ole otsa kurtussa tehty.

  3,5

  Reply
 2. Ang Leen ohjaus jää kovin näytelmänomaiseksi. Tässä siirrytään pääasiassa huoneesta toiseen, joissa ihmiset istuvat puhumassa toisilleen. Joutilaat naiset juoruilevat ja haaveilevat romansseista, joiden toteutumisen tielle kasautuu kuitenkin monia esteitä. Austenin kirjaa en ole lukenut, mutta kiinnostava on Ingridin kommentti henkilöiden käytöksen kuvaamisesta. Tuntuu että se viimeinen luontevuus tästä filmatisoinnista puuttuu (laadukkaista näyttelijöistä huolimatta) ja voipi hyvin johtua siitä, että kirjan alkuperäistä sävyä on lähdetty nykyaikaistamaan. Tällaisella seikalla voi olla iso vaikutus lopputulokseen. 2½

  Reply

Leave a Comment