Poster for the movie "Sicario"

Sicario

Director
Denis Villeneuve
Runtime
2 h 01 min
Release Date
18 September 2015
Languages
Spanish, English
Country
 United States of America
Genres
Mystery, Crime, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Tuli käytyä pitkästä aikaa leffassa. Katsoin Meksikon huumesodasta kertovan Sicarion. Meikäläiseen kyllä osui ja upposi. Raadollisen todentuntuinen kuvaus ilman mitään kummempia hienosteluja tai kikkailuja. Emily Blunt on todella hyvä pääroolissa ja jotenkin osaa konkretisoida hyvin roolihahmonsa ristiriitaisen suhtautumisen työhönsä ja turhautumisensa. Benicio Del Toro nyt on näissä aina yhtä vakuuttava.

Kanadalaisesta ohjaajasta Denis Villeneuvesta en ollut ennen kuullutkaan, mutta ainakin tällä leffalla mies sai minut uskomaan kykyihinsä .
**** Spini 7.10.2015

Villeneuven uusin on pettymys. Ensimmäinen puolituntinen toimii hienosti ja asetelmat pedataan jännittävällä tavalla. Sen jälkeen kässäri alkaa yskiä ja homma muuttuu tavanomaiseksi huumesodan kuvaukseksi, joka on toki tekniseltä toteutukseltaan erinomaista laatua. Emily Bluntin naisrooli on heikosti kirjoitettu ja kokonaisuus jää ylipäätään liian tavanomaiseksi nostaakseen suurempia tunteita pintaan.
**½  Tipov 7.10.2015

8 thoughts on “Sicario”

 1. Jos Spini Sicario miellytti, niin suosittelen ehdottomasti samalta ohjaajalta elokuvaa Incendies (4.5). Se nousi itsellä 100 joukkoon ja on juonen puolesta todella vahvaa kamaa, mikä yleensä teikän tapauksessa povaa hyvää. Myös Prisoners (3.5) on Sicariota selvästi vahvempi leffa. Kanadalainen Villeneuve on huippulahjakkuus, siksi Sicario oli itselle pettymys, vaikka ihan ok leffa oli kyseessä.

  Reply
 2. Hyvä ja tyylikäs elokuva aika koluttuun war on drugs -genreen. Villeneuven lähes maaginen kosketus saa useasti nähtyihin kyttäkohtauksiin upeasti tuoreutta ja visuaalista näyttävyyttä. Leffan loppu ei ole ehkä alun tasolla, mutta mielestäni suurta tiputusta ei ole. Yökiikari kohtaus olisi tosin voinut olla vähän lyhyempi. Näyttelijäkatras onnistuu hyvin, mutta mielestäni Del Toro ja Brolin erottuvat edukseen. Bluntin roolihahmo on vähän ristiriitainen ja osin ymmärrän Tipin kritiikin. Mutta toisaalta kun elokuvan jälkeen rupesin asiaa tarkemmin kelaamaan, niin mielestäni roolihahmo käyttäytyi loppujen lopuksi aika loogisesti ja todentuntuisesti, miten ehkä normaali ei niin kovaksi keitetty peruspoliisi voisi toimia/tuntea. Blunthan perusti roolinsa erääseen FBI-agentiin, jota hän seurasi läheltä rooliin valmistuessaan.

  “You will not survive here. You are not a wolf and this is a land of wolves now”. Benicio teki kyllä aika poikkeuksellisesti, sillä kaverin pyynnöstä Villeneuve leikkasi 90% äijän vuorosanoista pois kässäristä. Tämä oli varmasti hyvä ratkaisu, sillä tällä kaverin rooliin saatin hienosti salamyhkäisyyttä ja varsinkin lopun ratkaisut toimivat varmasti paremmin tämän takia.
  ***½

  Reply
 3. Tuli katsottua toista kertaa juuri ennen iso ensi-iltaa, eikä leskittymiskyky ollut hulinan takia aivan täydellinen. Pitäydyn siis vanhassa arvosanassa vaikka tää tuntui paremmalle kun ekalla kerralla. Varsinkin hieno musiikki ja sitä kautta luotu tunnelma tuli nyt paremmin esiin.

  Reply
 4. Jokunen katselukertaa tullut tälle jo ja meikä kyllä pitää. Ihan nelosen ja neljä puolikkaan rajalla kiikutaan, joten laitetaan päivän fiiliksen pohjalta paremman mukaan.
  ****½

  Reply
 5. Uusintakatselu ja iskee todellakin! Vanhastaankin olin antanu tälle jo 4 tähteä, nyt tulee vielä puolikas lisää ja nousu listalleni. Perustelut olenkin jo aiemmin raapustanut ja toimivat yhä. En muuten ymmärrä alkuunkaan tuota Tipin väitettä, että Bluntin rooli olisi heikosti kirjoitettu. Ja itselleni kokonaisuus todellakaan ei ole tavanomainen ja nostaa tunteita pintaan 🙂
  ****½

  Reply
 6. Uusintakatselu alleviivasi vanhat arvosteluni. Rautaa! Emily Blunt on kyllä mulla noussut naisnäyttelijöiden ihan kärkipäähän (ei pelkästään tästä leffasta tietenkään).

  ****½

  Reply
 7. Puolikkaan nosto Sicariolle. Tyylikästä ja perustaltaan viihdyttävää menoa, mutta ei tarpeeksi persoonallisuutta isoihin tähtiin. Villeneuven leffoja tunnutaan tällä palstalla arvostettavan erittäin paljon ja toki kuulun miehen faneihin itsekin. 3

  Reply

Leave a Comment