Sideways

Director
Alexander Payne
Runtime
2 h 06 min
Release Date
22 October 2004
Languages
, English
Country
 United States of America
Genres
Comedy, Drama, Romance

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Uusista leffoista kannattaa aivan ehdottomasti kattoo sideways. Loistavan ironian omaava kuvaus kahdesta miehestä kalifornian viinitiloilla, unohtamatta kivoja kommelluksia.
Masa 4.4.2005

Vuokrasin Sidewaysin tänään jo kolmannen kerran viikon sisään (ois tullu jo kohta halvemmaksi ostaa). Aivan fantastinen leffa kerta kaikkiaan, varsinkin Giamatti vetää huikeen suorituksen.
Konda 20.9.2005

Sideways ei todellakaan pettäny odotuksia. Aivan mahtava leffa. Paul Giamatti on kyllä ihan huikee pääosassa. Todella tämmönen pienisuuri elokuva, joka tulee erittäin todennäkösesti kipuamaan 100 joukkoon kunhan vielä katon sen toisen kerran. Kerran jälkeen en mielelläni mitään nosta listoille, ettei satunnaiset mielialatekijät tai muut vastaavat pääse vaikuttamaan arviointiin liiaksi.
Tipov 29.9.2005

Katoin Sidewaysin tossa toiseen kertaan ja onhan se kyllä todella hyvä elokuva. Saattanee jopa yltää sataseen…
Puppe 4.10.2005

Sideways oli kyllä pitkään aikaan loistava leffa!
Tane 4.10.2005

Sideways tuli tsekattua viime viikolla, ja niinhän siinä kävi kun epäilin. Eli monelta taholta kuullun hehkutuksen jälkeen se ei niin hyvä ollut kuin oletti. Mutta hyvä silti. Hedari tuli valmiiksi, kun joutui katsomaan sitä viinin määrää…
Orno 14.11.2005

Jälleen tuli kateltua tää huikea viininmaistelupätkä, viinihammasta kolottaa tän jälkeen muutaman viikon!
****½  Puppe 20.2.2011

Tämä on todellakin kuin viini ja paranee vanhetessaan. Toivottavasti ei koskaan tule “peakingia”, vaan maku säilyy ikuisesti, jopa pidempään kuin parhainkaan Pinot Noir. Uskomattoman hieno käsikirjoitus ja ohjaus. Musiikki on hassua pimputtelua, kuvaus kohtuullisen miellyttävää. Giamatti tekee valtavan hienon työn vaikeassa roolissa. Edellisellä listalla #36, mutta nyt täytyy kyllä nostaa 30:n joukkoon. Reilun puolen tunnin jälkeen ratkesin ja oli pakko kaataa lasillinen viiniä. Mahtavaa pientä huumoria ja pikkunättiä tarinaa ja eleitä ja ilmeitä ja kyräilyjä!
*****  Puppe 1.7.2013

3 thoughts on “Sideways”

  1. Tarina ja henkilöhahmot ovat aivan mahtavia. Pientä miinusta jazz-tyylisestä pimputtelusta ääniraidalla ja toisaalta kameratyöskentely jää aika perusharmaalle tasolle. Payne ei visuaalisesti ole koskaan tehnyt kovin vakuuttavaa työtä, mutta tässä stoori on niin vahva, että listalta tippuminen ei missään nimessä ole vaarassa. 4.5

    Reply
  2. Mahtavaa elämänmakuista realismia, pikkunättiä huumoria ja viinin naukkailemisen ylistystä. Paynen ja Jim Taylorin kässäri on nappisuoritus (siitä tulikin Oscar) ja näin ollen näyttelijät pääsevät osoittamaan taitonsa. Giamattia on täällä hehkutettu, joten täytyy vaihteeksi kehua myös Virginia Madsenin, Sandra Ohn ja Thomas Haden Churchin hienoa panosta. Matalan sykkeen leffa, joka toimii pitkälti pienten yksityiskohtien ja oivallusten varassa.
    Yliopistotason tutkimus (joka tehtiin 5 vuotta leffan ilmestymisen jälkeen) totesi Sidewaysin vaikuttaneen viinimarkkinoihin lisäämällä Pinot Noirin hintaa ja kysyntää ja taas vastaavasti heikentäneen Merlotin markkina-asemaa. Näin se elokuva muuttaa maailmaa. 4½

    Reply

Leave a Comment