Silence

Director
Martin Scorsese
Runtime
2 h 41 min
Release Date
22 December 2016
Languages
Japanese, English
Country
 Mexico Taiwan United States of America
Genres
Drama, History

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Scorsese palaa Kundunin tyyppiseen raskaaseen kerrontaan ja sisältöön jossa uskonto on kaiken tapahtumien ytimessä. Kaksi kirkasotsaista jesuiittapappia lähtee pahamaineiseen Japaniin saarnaamaan kristinuskoa pakanoille ja joutuu kokemaan saman kohtalon kuin moni edeltäjänsäkin eli edessä on vangitseminen ja kidutus oman vakaumuksen tähden. Kristityt eivät kiellä Jumalaa edes muodollisesti, vaikka se tarkoittaisi omaa tai muiden ihmisten kuolemaa ja kärsimystä. Jumala ei vastaa elokuvassa ihmisten rukouksiin, mutta näistä vahvimmat säilyttävät silti uskonsa loppuun asti. Kyllä tässä jonkin verran jätetään tilaa tulkinnalle, mutta yllättävän vahva kristillisyyttä sokeasti ihannoiva sävy leffassa on. Eli suosittelen Kondalle tätä… 😉
**  Tipov 9.3.2017

4 thoughts on “Silence”

 1. **. Meikäläinen kyllä tulkitsee eri tavalla kuin Tipov. Ei voi syntyä ihannoivaa sävyä, kun katsojalle tulee mieleen, etteihän tuossa ole mitään järkeä. Elokuvasta on vaikea löytää sankareita. Inkvisiittori vetää vähän Christoph Waltzmaisella meiningillä.

  Reply
 2. Tasapaksua ahdistusta, alusta loppuun, ei uponnut minuun. Jätti joitain juttuja miettimään sentään, mutta en minä toista kertaa jaksaisi katsoa.

  2

  Reply
 3. Visuaalisesti ihan kaunis, mutta niin tappavan tylsä ja vastenmielinen, että meni useampi istunto ennen kuin sain tapeltua elokuvan loppuun asti. Ei voi suositella kuin tosiuskoville ja masokisteille.

  Reply

Leave a Comment