Snowden

Director
Oliver Stone
Runtime
2 h 14 min
Release Date
15 September 2016
Languages
English
Country
 Germany United States of America
Genres
Drama, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Edward Snowden pelästytti modernin maailman ihmiset paljastamalla jenkkien turvallisuspalvelu NSA:n vakoilevan käytännössä kaikkia maailman ihmisiä. Toimet ovat käytännössä samoja mitä natsit aikanaan tekivät, mutta nyt modernin tekniikan ansiosta sen voi tehdä siististi sisätiloissa. Uskomattomat datamäärät seulotaan supertietokoneiden ja hakusanojen avulla ja jokainen meistä saattaa päätyä seurantalistalle.

Snowden teki toisaalta sen, mihin kovin moni ei varmasti olisi valmis. Hän uhrasi itsensä tehdäkseen yhteiskunnasta paremman. Toisaalta hän ei luultavasti olisi pystynyt elämään yksin tietojensa kanssa. Tässä pureudutaan enemmän henkilöön ja jutun taustoihin kuin Snowden-dokumentissa. Joseph Gordon-Levitt on omaksunut täysin Edwardin puhetyylin, eleet ja jopa äänen. Täten mielestäni hänen roolisuorituksensa on loistava.

Erittäin mielenkiintoinen, jouhevasti etenevä ja hyvin toteutettu elokuva. Shailene Woodley on roolissaan myös hyvä ja mielettömän suloinen.
***½  Puppe 26.9.2016

3 thoughts on “Snowden”

 1. Oliver Stone sai pitkästä aikaa kunnon leffan aikaiseksi. Snowdenista piirretään kirkasotsainen sankarihahmo ja tällä kertaa mitä ilmeisimmin täysin aiheellisesti. Melko poikkeuksellinen kaveri moraaliltaan on kysymyksessä. Elokuva rullaa sujuvasti ilman notkahduksia ja kertoo vakoilun nykyisistä käytännöistä kaiken oleellisen ilman että mikään tuntuu päälle liimatulta. Gordon-Levittin rooli on todellakin erinomainen, kuten Puppe mainitsi. 3½

  Reply
 2. Hyvä leffa ehdottomasti ja viime vuosien tasoon verrattuna todellakin harvinainen onnistuminen Olli Kiveltä. Gordon-Levittin osalta komppaan Tiilikaisen veljeksiä, upea suoritus kaikenkaikkiaan.
  ***½

  Reply
 3. Vakoilusta puheenollen esim. Windowsin perusasetuksiin (jotka kaikki yleensä hyväksyy lukematta niitä) kuuluu heille oikeus seurata kaikkea sivustoliikennettä joilla käyttäjä käy ja jopa hakusanoja, joita tämä kirjoittaa Googleen. Nämä täydelliset ja kaikenkattavat vakoiluoikeudet me useimmat valtuutamme tietämättämme itse. Tietokoneen asetuksista on suht helppo poistaa näiden lupien antaminen, joten suosittelen kaikille. Toki varmasti seuraavat silti, mutta noin periaatteessa kuitenkin. Aika outoa että laki sallii näin härskin toiminnan, joka tehdään lupatekstin mukaan “turvallisuuden parantamiseksi”. 🙂

  Reply

Leave a Comment