Spotlight

Director
Tom McCarthy
Runtime
2 h 08 min
Release Date
6 November 2015
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama, History, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Yhteiskunnallisesti erittäin tärkeä elokuva. Katolisen kirkon pedofiiliskandaalia pöyhitään tositapahtumiin pohjaavan journalistitarinan kautta. Tässä luodaan samalla oiva katsaus siihen, kuinka neljännen valtiomahdin valta käytännössä toimii ja miten sitä parhaimmillaan voidaan toteuttaa. Leffan ansioksi on sanottava se, ettei se sorru liikaan sentimentaalisuuteen ja kässäri on hyvin rakennettu siihen nähden, että tarina kerrotaan pelkän dialogin kautta. Tämä ratkaisu on toki elokuvallisuuden kannalta pieni ongelma, enkä usko että tämän tyyppinen filmi kestää kovin montaa katselukertaa.
***  Tipov 10.2.2016

4 thoughts on “Spotlight”

 1. Toimiva elokuva, mutta ehkä ohjaus jättää hieman toivomisen varaa. Toki tarina ja dialogi pitää mielenkiintoa yllä, mutta välillä tuntuu, että olisi pitänyt puristaa tämän tason castista vielä enemmän irti, vaikka ei kukaan missään nimessä huonoa suoritusta teekään. ***

  Reply
 2. Pervojen pappien narauttaminen on jo aiheena niin herkullinen, ettei lienee ollut vaara etten olisi tästä edes jollain tasolla pitänyt. Silti leffan saamat hyvät arvostelut hieman pelottivat, onneksi turhaan sillä erinomainen pätkä on kyseessä. Varsinkin juuri tarina toimii todella hyvin ja kun cast Michael Keaton ja Liev Schreiber etunenässä tekee hienoa jälkeä on katselunautinto taattu. Ei ehkä sisällä mitään elokuvauksellisia hienouksia, mutta kun kaikki on tehty rautaisella ammattitaidolla en itse jäänyt mitään kikkailua edes kaipaamaankaan. Isot probsit myös värikynän lähes täydellisestä puuttumisesta. Sen perusteella mitä luin, niin paikat ja dialogit olivat lähes täysin yhtä pitäviä totuuden kanssa. Konservatiivinen nelkku ekan katselukerran takia.
  ****

  Reply
 3. Hyvä setti, ei turhia kikkailuja. Koko ajan odotin että koska kirkko lähtee sotajalalle, mutta oli ihan hyvä että selllaista “pakollista” äksöniä ei ollut tungettu mukaan.
  ****

  Reply
 4. Nostetaan Spotlightin arviota puolikkaalla. Vankka ja mielenkiintoinen tarina sekä erinomaiset näyttelisuoritukset pitävät katsojan otteessaan, mutta mielestäni elokuvan visuaalisuuskin on näennäisestä yksinkertaisuudestaan huolimatta onnistunut. Mitään teknistä kikkailua elokuvassa ei nähdä, mutta sellaiseen ei mielestäni ollut tarvettakaan.
  ****½

  Reply

Leave a Comment