Poster for the movie "Stand by Me"

Stand by Me

Director
Rob Reiner
Runtime
1 h 29 min
Release Date
7 August 1986
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Crime, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov

Vaikka varmaan tunnetukin teos on kyseessä, niin oli mun eka kerta kun katoin sen ja pitkään aikaan yleensä mikään leffa, jonka katoin. Poikien “vaellus” omine tarinoineen ja juttuineen todella vetosi meikään. Annan jopa ****, sen verran hyvä oli mun mielestä.
****  Spini 9.5.2010

Miten sä oot Spini tän klassikon onnistunu välttämään näin pitkään. Ainaki Tiilikaisten veljesten keskuudes Stand By Me on yks legendaarisimmista elokuvista kautta aikojen. Neljä tähteä myös multa, ei oo pitkä ku viimeks katoin.
****  Tipov 10.5.2010

3 thoughts on “Stand by Me”

  1. Jos kysytään, että mikä leffa nostattaa kaikkein eniten nostalgisia fiiliksiä, niin meikäläisellä se on kyllä Stand by Me. On tää mahtava leffa. Tarina on simppeli, mutta täynnä aidon oloisia yksityiskohtia ja tunnelmia, jotka ovat peräisin Rob Reinerin ja Stephen Kingin lapsuusmuistoista. Kun King oli aikanaan nähnyt tämän ensimmäistä kertaa yksityisnäytöksessä, mies oli liikuttunut niin voimakkaasti, ettei ollut puoleen tuntiin kyennyt puhumaan mitään leffan päätyttyä. Täytyy ihmetellä kuinka hyvin kaikki lapsinäyttelijät vetävät roolinsa. Siitä varmasti iso kiitos Reinerille, jonka visuaalisen puolen ohjaustaitoja on tullut aika usein haukuttua. 4½

    Reply
  2. Tsekkasin ohjaajan kommenttiraidalla tämän ja kyllähän tämä on luokassaan aivan fantastinen elokuva. Tyhjiä kohtia ei ole. Corey Feldman sai roolin, koska oli ainut lapsi, joka pystyi näyttelemään aggressiivista. Yksi suosikkilaineistani on autokorjaamon Milon “I let all your father’s know this…except the loony.” Musiikit toimii erinomaisesti ja koska puutteita ei ole, niin *****

    Reply
  3. Ohoh, kommenttiraidan tsekkaaminen on todellakin aitoa friikkiläisyyttä. On tullut myös katsottua/kuunneltua tuo. Aina noista jotain kiinnostavia yksityiskohtia löytyy.

    Reply

Leave a Comment