Strange Days

Director
Kathryn Bigelow
Runtime
2 h 25 min
Release Date
13 October 1995
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Thriller, Action, Crime, Drama, Science Fiction

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Lähtökohta on kiintoisa. Pollaan asetettavan laitteen avulla on mahdollista käydä läpi toisten ihmisten kokemuksia, jotka on laitteeseen varta vasten tallennettu. Sen sijaan, että leffa keskittyisi asetelman suomiin syvällisiin mahdollisuuksiin, käy kuten usein tällaisissa jutuissa on tapana eli homma muuttuu melko nopeasti tavanomaiseksi murhatrilleriksi, jonka käänteet muuttuvat sitä kliseisimmiksi mitä lähemmäs loppua päästään.
**  Tipov 30.12.2015

4 thoughts on “Strange Days”

 1. Täähän oli joskus mulla erittäin korkealla, oisko ollu jopa ensimmäisellä listalla. Sittemmin on arvostus leffaa kohtaan kyllä tippunut selvästi. Samoilla linjoilla Tipin kanssa eli hyvä premise, jonka tarjoamat mahdollisuudet jätetään käytännössä käyttämättä. Ja mitä pitemmälle leffa etenee, sitä heikommaksi meno eityy.
  **

  Reply
 2. Katoin tän pitkästä aikaa ja täytyy sanoa, että mun mielestä tää on kyllä erittäin hyvä leffa! Ralph Fiennes tekee oivan roolin ja Juliette Lewis ja Vincent D’Onofrio vetävät sivurooleissa hyvin. Angela Basset ja Tom Sizemore sitävastoin jättävät hieman toivomisen varaa yksiulotteisilla hieman epäuskottavilla suorituksillaan. Kuva on myös hieman ärsyttävän videomainen koko ajan, mutta jotenkin tunnelma pysyy tässä koko ajan erittäin tiiviinä ja mielenkiintoisena.

  Kaikenmaailman virtuaalitodellisuushässäköitä tulee markkinoille kiihtyvällä vauhdilla, mutta mielenkiinnolla odotellaan milloin päästään tälle tasolle 🙂

  ****

  Reply
 3. Isolta kankaalta nähtynä alku iski melko hyvin, mut tunnin jälkeen alkaa kässärissä paha notkahdus ja alun onnistunut fiiliksen luonti vaipuu unholaan. Loppumellastus on suorastaan tuskallista seurattavaa. 2½

  Reply
 4. No nyt oli Tipi melkoinen mahalasku, arvostelullasi siis 😉 Satuin katsomaan tämän uudelleen vuosien tauon jälkeen. Täähän keikkui mulla pitkään listallakin takavuosina, mutta sieltä toki on jo aikaa sitten tippuminen tapahtunut. On tää silti vaan omaperäisen laadukas edelleen ja ihan mielellään kattelee.
  ****

  Reply

Leave a Comment