Summer School

Director
Carl Reiner
Runtime
1 h 37 min
Release Date
22 July 1987
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Comedy

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Hyvän mielen komedia, joka on nappiesimerkki kasarifiiliksen positiivisista puolista. Mark Harmon on mainio liikunnan maikka, joka saa epäkiitollisen tehtävän opettaa reputtaneita äidinkielen opiskelijoita uusintatenttiin. Leffan huumori on pirteää ja maanläheistä. Ohjaaja Carl Reiner näyttää, että toimivan komedian voi rakentaa ilman räävitöntä ilveilyä tai jatkuvaa alapäähuumorin viljelyä. Hyvin virkistävää. Kevyenä välipalana (ja muutaman oluen kera) tämä on aina hyvä valinta.
***½  Tipov 25.3.2020

3 thoughts on “Summer School”

 1. Oho, nyt tuli kyllä kova veto lapsuudesta. Vuosiin (tai jopa vuosikymmeniin) en ole tätä nähnyt, mutta junnuna tuli kelattua läpi useammankin kerran. Tähdet täysin fiilis pohjalta.
  ***

  Reply
 2. Tätä ei meinannut mistään löytyä oikealla maakoodilla, mutta espanjalainen dvd-julkaisu nimellä Juerga Tropical oli lopulta se joka natsasi. Siinä ei ole edes enkkutekstejä, mutta toki replat on tässä aika perustasoa, joten ei suurta haittaa aiheuta.
  Oon varmaan saanut Moottorisahamurhaaja-villitykseeni virikkeitä tästä leffasta, koska Chainsaw ja Dave ovat valtavia faneja ja intoilevat koko ajan nahkapäästä. Oli monta hauskaa juttua muutenkin, su0sittelen kaikille.

  Reply
 3. En ollut nähnyt tätä käsittääkseni 2000-luvulla lainkaan, mutta silti muistin kohtaukset ja repliikit aika puhtaasti ulkoa. Jotain erilaista on varmasti teini-ikäisen aivoissa ja siinä, millä tavalla asiat tarttuvat niihin. Mainio kevyt komedia, jossa Carl Reinerin ohjaus on erittäin onnistunut. Roolitukset ovat menneet aika nappiin eivätkä hahmot mene ihan karikatyyreihin saakka, vaikka toki ovatkin aika äärimmäisiä.

  Tämä oli kyllä ehdottomasti positiivinen yllätys kaikkien näiden vuosien jälkeen.

  *** 1/2

  Reply

Leave a Comment