Poster for the movie ""

Team America: World Police

Director
Trey Parker
Runtime
1 h 38 min
Release Date
10 October 2004
Languages
Arabic, English, French, Korean
Country
 Germany United States of America
Genres
Adventure, Action, Comedy

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

South Parkin tekijätiimin erikoinen käsinukkeanimaatio ilkkuu vähän joka suuntaan käsitellessään terrorismia ja Yhdysvaltojen roolia maailmanrauhan valvojana. Tekotapa on poikkeuksellinen ja sikäli hyvin kiinnostava. Kuvallinen ilmaisu toimii tekotapaan nähden yllättävän hyvin. Toisaalta huumori ei oikein kaikissa kohdissa iske ja alapään kautta tietysti turhan usein taas mennään. Ehkä juonellisesti homma jää puolitiehen, mutta omaperäisyytensä takia kuitenkin kelpo yritys tehdä jotain erilaista.
**½  Tipov 17.11.2019

2 thoughts on “Team America: World Police”

  1. South Parkin luojien lankanukkeanimaatioelokuva jatkaa samaa Yhdysvaltoja kritisoivaa linjaa hieman eri ympäristössä. Jenkit jahtaavat terroristeja ja värväävät soluttautujaksi maailman parhaan näyttelijän. Kohta ollaan Kim Jong Ilin perässä ja pihdeissäkin ja sotkeutuupa koko Hollywoodin kermakin mukaan soppaan.

    Välillä osuvaa huumoria viljelevä elokuva sortuu kuitenkin usein tylsiin, itseään toistaviin laulunumeroihin ja nuivakkaan alapäähuumoriin. Muutamat pistävät yhteiskuntakriittiset vitsit pitävät kokonaisuuden kuitenkin positiivisena.

    **½

    Reply

Leave a Comment