Teit meistä kauniin

Director
Tuukka Temonen
Runtime
1 h 40 min
Release Date
7 September 2016
Languages
suomi
Country
 Finland
Genres
Drama, Music

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Apulannan syntytarina on onnistunut bändileffa. Ohjaaja Tuukka Temonen ei sorru tekemään elokuvaa pelkästään faneja varten. Väistämättä kliseisen peruskuvion sekaan on saatu sekoitettua myös tummempia sävyjä ja kiinnostavia yksittäisiä kohtauksia, jotka saavat kokonaisuuden toimimaan. Visuaalinen puoli on peruskamaa ja varsinkin alkupuollella sivuosista löytyy amatöörimäisiä suorituksia. Sen sijaan pääosissa nuoret Tatu Sinisalo, Teppo Manner ja Iiro Panula onnistuvat jopa yllättävän hyvin.
***  Tipov 13.9.2016

3 thoughts on “Teit meistä kauniin”

 1. Paljon nostalgiaa ja erittäin hyvät pääosat. Herättää mukavia(kin) muistoja. Etenkin Sinisalo vetää kyllä mahtavasti ja on erittäin uskottava roolissaan. Temonen on näemmä ollut kohtuullisen hankala tapaus nuorena noin lievästi sanoen =D Tasapainoinen (kjiäh) leffa onnistuu viehättämään ja tämän katsoo oikein mielellään. ***

  Reply
 2. Oli aika erilainen leffa kuin odotin, mutta hyvä. Kyllähän osa rooleista oli vedetty aika amatöörimäisesti tosiaan, mikä on minusta kotimaisten elokuvien perusongelma… mutta tässä sen sieti kun pääroolit oli hyvin vedetty. Iso osa leffan viehätyksestä perustuu varmaan itsellä ysärinostalgiaan. Miten sitten vaikuttanee nuoremmilla katseluelämykseen, jos ei ole itse tuota aikaa elänyt. Musiikki oli yksin leffan hyvistä puolista, vaikka enemmänkin olisi Apulannan hittejä mielellään kuullut. Ja ehkä vähän pidemmällekin olisi tarinaa voinut jatkaa, vaikka sitten vähän nipistämällä alkupäätä. Sanoisinko että hiomaton timantti kokonaisuutena.

  3

  Reply
 3. Onnistunut suomi- ja bioleffa, jonka katsoi mielellään. Vanha Lanta fani tietysti jatkoi nautintoa kuuntelemalla bändin klassikot perään jöötubesta.
  ***

  Reply

Leave a Comment