Poster for the movie ""

Terminator: Dark Fate

Director
Tim Miller
Runtime
2 h 08 min
Release Date
23 October 2019
Languages
English, Spanish
Country
 China United States of America
Genres
Action, Science Fiction

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Menin katsomaan Terminatorien uusimman osan lähinnä uteliaisuudesta, kun näin Linda Hamiltonin trailerissa. Ajattelin että leffa ei varmaan ole kummoinen, ja Linda on jossain pienessä roolissa houkuttimena yleisöä varten. Mutta olinkin aivan väärässä! Leffa ei ole huono ollenkaan, ja Linda on siinä isossa roolissa.

Juoni ei ole jatkoa aiempiin jatko-osiin, vaan jatkaa siitä mihin Terminator II jäi. Tulevaisuus on jälleen koneiden hallitsema, ja kakkosesta tuttu kaava toistuu muutenkin. Joku voisi sanoa että eikö mitään uutta voinut keksiä, mutta minusta tämä toimi hyvin, vähän niinkuin palattiin juurille. Muuta positiivista leffassa on nostalginen tunnelma ja näyttävät action kohtaukset. Tämä on myös ensimmäinen kerta kun näin todella onnistuneen nuorennoksen (CGI) valkokankaalla. Moitittavaa taas on Arnoldin hahmoon liittyvä väkinäinen taustajuoni, ja osa hahmoista ei ole vakavasti otettavia.

Vaikka Dark Fate olikin positiivinen yllätys, niin toivon että Terminatorien tarina loppuu tähän, kuten olen antanut itseni ymmärtää.
***½  Ingrid 14.11.2019

3 thoughts on “Terminator: Dark Fate”

  1. Dark Fate jatkaa juonellisesti turhankin uskollisesti vanhoilla Terminatorien linjoilla. Modernina piirteenä pääosiin on nyt haalittu naisia ja erilaisten etnisten ryhmien edustajia. Hamilton on vahvassa vedossa ja Arnolti on tosiaan puoliväkisin kirjoitettu juttuun mukaan. Leffalla on hetkensä, mutta liian persoonattomaksi tämä kuitenkin omaan makuuni jäi. 2

    Reply

Leave a Comment