The Artist

Director
Michel Hazanavicius
Runtime
1 h 40 min
Release Date
11 October 2011
Languages
English
Country
 France
Genres
Comedy, Drama, Romance

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Oscarkahmija on tehty 20-luvun metodilla, jota nyt ilmeisesti pidetään valtavana neronleimauksena. Alussa mustavalkoisen mykäfilmin seuraaminen tuo mukavan nostalgisia tunnelmia, mutta pidemmän päälle maku muuttuu puisevaksi.
**  Tipov 20.6.2012

Kunnianosoitus mykkäelokuvalle. Hiukan hankala suhtauduttava. Riittääkö, että tekee tyylikkäästi sen mitä tehtiin suttuisesti vajaat sata vuotta sitten? Dujardin vetää kyllä uskottavasti mykkäfilmien tähtien tyyliin, mutta ei se mielestäni ole kuitenkaan Oscarin arvoista. Musiikkikin oli tyylilleen uskollista pimputusta, mutta miksi siitäkin Oscar? Leikkauksestakin tuli ehdokkuus, mutta pari kertaa pisti silmään lähes amatöörimäinen leikkausvirhe, ei kuitenkaan niin usein, että sitä voisi pistää mielestäni autenttisuuden tavoittelemisen piikkiin. Mukiinmenevä leffa ja hieno kunnianosoituksena, mutta ei kuitenkaan itsenäisenä teoksena ole mitenkään mestarillinen.
**½  Puppe 29.11.2013

1 thought on “The Artist”

  1. Palkintosateesta aikanaan nauttinut Artist on toisenkin katselun jälkeen mielestäni yliarvostettu teos. Musiikista saatu Oscar on erityisesti hämmentävä valinta, sillä elokuvan musiikki on liian päällekäyvää, eikä siinä juuri hengähdystaukoja katsojalle anneta. Mykkäkaudelle tyypillisiä piirteitä siinä toki on, kuten myös sisällössä ja tästä on osa katsojista varmasti hurmaantunut. Kuvallinen kerronta on sinällään sujuvaa, mutta ei yllä parhaiden mykkäklassikkojen tasolle, eikä tarinan imu pysy kovin vetävänä missään vaiheessa. Kiinnostava lähestymistapa joka tapauksessa ja tällaista yritystä kyllä arvostan. 2½

    Reply

Leave a Comment