Poster for the movie "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford"

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

Director
Andrew Dominik
Runtime
2 h 40 min
Release Date
20 September 2007
Languages
English
Country
 Canada United Kingdom United States of America
Genres
Action, Drama, Western

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Todella kaunista kuvausta ja hienoa musiikkia. Casey Affleck tekee mielettömän hienon roolisuorituksen Robert Fordina. Vaikea edes sanoin kuvailla millaisia tunteita hänen sisällään jyllää, katkeruutta, kateutta, näyttämisen halua, arkuutta mutta kuitenkin määrätietoisuutta. Hyvin pitää otteessaan, yksi hienoisesti tasapaksumpi jakso, mutta erittäin hyvä elokuva kaikkinensa. Suosittelen katsomaan, jos jäänyt tsekkaamatta.

Katsoinpa tuossa IMDB:stä ja saipa näköjään Casey ja kuvaaja Roger Deakins Oscar-ehdokkuudet, eivätkä todellakaan suotta!
***½  Puppe 30.10.2010

Jesse Jamesista täytyy mainita että sille on läiskäisty ehkä elokuvahistorian ärsyttävin nimihirviö. Ihan noin ruusuista muistikuvaa tästä ei ole kuin Pöpillä, mut pitäis ehkä tarkistaa koska järkyttävä länkkärivillitys on muutenkin meneillään.
Tipov 1.11.2010

Todellakin maalailevia tunnelmia riittää. Hienoa kuvausta ja näyttelijätyötä, mutta ehkä paikoitellen vähän liiankin paikoillaan polkeva. Hyvä elokuva kuitenkin ehdottomasti. Poikkeuksellinen sävy kaikenkaikkiaan, mikä on aina piristävää huomata.
***  Tipov 12.11.2010

Henkeäsalpaavaa kameran- ja valonkäyttöä. Tämän tyylikkäämmin ei elokuvaa oikein voi kuvata. Tempo on harkitun hidas, ehkä välillä hieman liikaakin ja lopun rakenneratkaisu mietityttää. Silti loistava leffa, jonka arvoa ei ensi katsomalla täysin tajunnut. (Nimivalinta korpeaa kyllä edelleen pahasti!)
****  Tipov 7.9.2013

Mä oon nyt täysin hullaantunut tähän. Visuaaliselta ilmeeltään kaikkien aikojen parhaita leffoja, joka paranee kerta kerralta. Kondallahan tämä on jo listalla, nyt myös Mannella.
****½  Tipov 15.10.2013

Erittäin poikkeuksellisesia kuvaustekniikoita hyödyntäen on saatu kyllä erittäin hieno elokuva aikaan. Loistavaa työtä Roger Deakinsiltä! Musiikki on myös mahtavan vähäeleistä ja tunnelmallista ja sopii hienosti tunnelmaan (cameo-roolissakin vilahtavan Nick Caven käsialaa). Casey Affleck tekee huiman roolin myös Pittin onnistuessa hienosti. Pitkä elokuva ei tunnu lainkaan pitkältä lukuunottamatta loppunäytöstä.
****+  Puppe 15.11.2013

Sijoitus 100 listalla ottaa ison harppauksen ylöspäin. Kuvallinen puoli on enemmän kuin täydellistä. Puhdasta nautintoa.
*****  Tipov 22.4.2014

5 thoughts on “The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford”

  1. Andrew Dominik ohjasi visuaalisesti mielettömän vaikuttavan elokuvan, jonka kerronnallinen rytmi on runollisen kaunista katsottavaa. Jessestä sekä murhaajastaan Robert Fordista piirretään hyvin kiinnostavat ja moniulotteiset henkilökuvat, joita Brad Pitt ja Casey Affleck tulkitsevat loistavasti. Tämä on mielestäni Pittin uran huippukohta. Sikarinpolttoa myöten kaikki eleet ovat täydessä harmoniassa hahmon fyysisen kokonaisuuden kannalta. Kuten Puppe mainitsi, niin musiikki on aivan loistavaa. Nick Caven kanssa sitä oli loihtimassa Warren Ellis. Roger Deakinsin kuvaus erikoisine sumeine linsseineen tuo hienoa vanhahtavaa fiilistä tunnelmaan (mies haki vaikutteita niin maalaustaiteesta kuin Malickin elokuvista) ja ylipäätään koko paletti puhaltaa samaan suuntaan, jolloin tuloksena on elokuvan magiikkaa parhaimmillaan. 5

    Reply
  2. Mahtava leffa ilman heikkouksia, mutta meikä pitää varsinkin upeasta kertojaäänestä, joka nousee käytännössä yhdeksi roolihahmoista. Brad ja Casey tietysti myös aivan loistavia, kuten visuaalisuuskin.
    *****

    Reply

Leave a Comment