Poster for the movie ""

The Congress

Director
Ari Folman
Runtime
2 h 02 min
Release Date
24 July 2014
Languages
English
Country
 Israel Germany Poland Luxembourg France Belgium
Genres
Drama, Science Fiction, Animation

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Waltz With Bashirin ohjaaja Ari Folman tekee taas todella mielenkiitoisen  kokeilun yhdistäessään perinteisen draamakerronnan ja animaation. Suht laimeista arvosteluista huolimatta tämä on ehdottomasti mielenkiintoinen ja katsomisen arvoinen leffa. Ja ennen kaikkea tämä on täysin oman näköisensä luomus, mitä pitää aina arvostaa.
***  Tipov 28.7.2015

3 thoughts on “The Congress”

  1. Erittäin mielenkiintoinen visio tulevaisuudesta. Digitaalisten näyttelijöiden käyttäminen stuntteina yms. on jo ihan arkipäivää, mutta mitäpä jos kaikki tehtäisiin digitaalisesti? Paljon mielenkiintoisempi visio on kuitenkin tietoisuuden siirtäminen pois fyysisestä ruumiista. Tätähän visioidaan paljolti siten, että digitoisimme minämme tietokoneelle ja jatkaisimme elämäämme keinotodellisuudessa. Tähän liittyen elokuva herättää pohdintaa ja mielenkiintoisia kysymyksiä tuoden samalla oman freesin näkemyksensä tästä. Vaatii ehdottomasti uuden katselun.

    ***

    Reply
  2. Kolmannen katselun myötä arvostus alkaa asettua kohdilleen. Hyvä tunnelma, persoonallinen sisältö ja kiinnostava kokonaisuus. Perinteisestä kerronnasta animaatioon vaihtaminen kesken elokuvan on rohkea ratkaisu ja mielestäni onnistunut sellainen. Puolivälin tienoilla on kerronnallisesti pieni suvantovaihe, mutta se karisee nopeasti pois ja verkkainen, mutta kiehtova tempo imaisee jälleen mukaansa. Erikoinen trippi hieman vaativampaan elokuvamakuun. Odotan innolla jo seuraavaa Ari Folmanin elokuvaa. Mitä mies mahtaa seuraavaksi loihtia kankaalle? 4

    Reply

Leave a Comment