The Dark Knight

Director
Christopher Nolan
Runtime
2 h 32 min
Release Date
18 July 2008
Languages
English, Chinese
Country
 United Kingdom United States of America
Genres
Action, Crime, Drama, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Jos Batman-aiheesta saa näin hyvän elokuvan, niin ohjaajan täytyy olla nerokas. Kerrontaan on saatu aivan poikkeava näkökulma, perinteiset kliseet on lakastu maton alle ja tietysti Ledgerin uskomaton suoritus Jokerina antaa viimesen säväyksen.
****  Tipov 13.9.2010

En oo ikinä ollut mikään Batman&Ryydman fani (Mustanaamio eli nastamuumio oli kovempi jätkä pienempänä), mutta tämä kuva on pätevän oloinen teos. Nähtäväksi jää mitä jatko-osa tarjoaa..
***½  Orno 18.7.2012

Tämäkin nousee nyt sadan joukkoon. Ledger on vaan niin huikea ja muutenkin tässä on niin hyvä meininki, että vaikka leffa on pitkä ei ajataus lähde harhailemaan tai mieli puudu.
****½  Puppe 2.3.2013

4 thoughts on “The Dark Knight”

 1. Noniin aloitetaan tällä. Ihmismieli on tuntematon ja elokuvan tarkoitus on kuvata sen puolia joita harvemmin näin vahvasti tulkitaan. Kun mahdollisuudet tai valinnat ovat ovat jo tehty puolestasi tai ne annetaan eteen niin, että ne ei ole helppoja vaihtoehtoja niin miten toimit? Elokuva laittaa todella miettimään. Toinen asia on se, että Hohdossa kuvattiin hullua toistaiseksi parhaiten mutta tässä Jokeri ei ollut varsinaisesti Hullu tai Psykopaatti vaan jotain sellaista mille ei ehkä ole sanaa tai selvitystä ja se on pahinta mitä ihminen pelkää. Sellaista mitä ei tunnista tai ymmärrä. Jos joskus teen sadan listan tämä teos menee sinne heittämällä jopa kohtuu kärkeen.
  ****½

  Reply
 2. Batmanin taru jatkuu vahvasti jyristen ja Ledgerin maaninen Jokeri varastaa shown monessakin mielessä. Ledgerin suorituksen arvoa nostaa vielä se, että Nicholsonin aikanaan tehty jokerin rooli jää kyllä aivan telineisiin tähän verrattuna. Toki osansa tässä on upella kässärilläkin, mutta ei tätä kukaan muu samalla tyylillä olisi pystynyt tekemään.
  Samoin kuin avausosassa, on tässäkin saatu aikaan ajatuksellisesti todella iso teos, jossa kuitenkin pintapuolisesti mennään rajulla toimintavaihteella. Nolan saa paketin toimimaan kerta kaikkisen hienosti. Loppupuolelle olisi itselleni riittänyt hieman vähempi tykitys, mutta vaikea näin hienoa tuotosta on kritisoida siitäkään. 4½

  Reply
 3. Minä en vain ymmärrä tätä kaikkea hehkutusta tästä leffasta. Asiaan voi tietty vaikuttaa, etten ole koskaan mikään Batmanin fani ollut. Ledgerin täälläkin huikeita kehuja nostattanut jokerin rooli on kyllä hyvin vedetty, mutta yleisesti olen sitä mieltä, että maanisen hullun, alkoholisoituneen/juopon ja narkkarin roolit ovat kaikkein “helpoimpia” ammattilaiselle esittää, joten en silläkään saralla tätä varauksetta kehu. Perushyvä, ei muuta, Batman-leffoista toki ehkä se paras.
  ***

  Reply
 4. Rautainen leffa, vaikka pudotankin puolikkaan arvosanaa. Toimintakohtausten tempo on raju ja ehkä paikoin rauhoittavat jaksot olisivat olleet paikallaan. Nolanilla on mielestäni sama kiihkeä tyyli monessa elokuvassaan. Ledger on mieletön, sitä ei voi liian usein sanoa. Viihdeleffana toimii mainiosti vielä usean katselun jälkeenkin. 4

  Reply

Leave a Comment