Poster for the movie "The Devils"

The Devils

Director
Ken Russell
Runtime
1 h 51 min
Release Date
16 July 1971
Languages
Italian, English
Country
 United Kingdom
Genres
Drama, History

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Ken Russellin hieno kulttileffa noitavainoista, vallan väärinkäytöstä ja kirkonisien törkeyksistä 1700-luvun ranskassa. Vaikuttavasti kuvattu ja leikattu leffa, jonka sisältö on sen verran armotonta tavaraa, että moraalinen pöyristys, sensuuri ja esityskiellot estivät aikanaan sen leviämisen useimpiin maihin.  Täytyy ehdottomasti katsoa vielä uudestaan.
***  Tipov 29.5.2015

4 thoughts on “The Devils”

 1. Täytyy nostaa toisen katselun myötä tämä jo ihan brittileffojen kärkikastiin. Erittäin vaikuttava ja tyylikäs elokuva, jossa lavastus ja puvustus on viimeisen päälle kunnossa, vaikka ne eivät millään tavalla olekaan leffan keskiössä. Russell tavoittaa hienosti omaperäisen tyylilajin, joka häilyy kutkuttavasti jossain absurdin ja realismin välimaastossa. Kulttileffojen ystäville ehdoton valinta. 4

  Reply
 2. Tämä oli kyllä mielenkiintoinen tapaus. Alkupuolella tuntui väliin hieman tylsältä, mutta loppua kohti tunnelma tiivistyi ja elokuva näytti kyntensä. Ohjauksessa ja tyylissä on selvää kubrickmaisuutta ja Clockwork Orange ja muutkin leffansa tulevat useista kohdista mieleen. Musiikki oli välillä turhan hankaavaa ja sahaavaa. Oliver Reed tekee mielestäni oivan suorituksen pääosassa.

  *** 1/2

  Reply
 3. Ei oikein kyllä iske tämän tyyppiset leffat muhun. Aika teatraalista mesoamista. Oliver Reedin suoritus toki sinänsä ihan leffan sisältöön onnistunut, mutta en oikein osaa tästä nauttia.
  **

  Reply
 4. Ihan mielenkiintoinen ja erilainen elokuva Ken Russelilta. Välillä ja varsinkin alkupuolella teatraalinen mesoaminen, kuten Spini osuvasti laittoi, tosin häiritsi nautintoa. Oliver Reediä täytyy muiden tavoin kehua. Keskittyminen elokuvaan ei osaltani ollut aivan terävimmillään (johtuen samanaikaisesta dokaamisesta porukassa), joten vaatii jossain välissä ehdottomasti uusintakatselun.
  **½

  Reply

Leave a Comment