The Disaster Artist

Director
James Franco
Runtime
1 h 44 min
Release Date
12 March 2017
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Comedy, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

James Franco on ohjannut paljon leffoja ja lyhäreitä, mikä oli itselle yllätys. Tämä ainakin on onnistunut tapaus. Tarina kertoo kulttimaineeseen nousseen camp-klassikon The Roomin taustalla olevista hahmoista. Francon kerronnassa on mielenkiintoinen ote ja hän näyttelee myös hyvin. Velipoikansa Dave ei ole ihan yhtä vakuuttava toisessa pääroolissa. Heräsi kyllä kiinnostus myös tuota Roomia kohtaan, täytynee sekin katsastaa jossain vaiheessa. Leffaa pidetään aika yksimielisesti yhtenä kaikkien aikojen surkeimmista virityksistä.
***  Tipov 11.10.2018

4 thoughts on “The Disaster Artist”

 1. 2,5 Katoin tämän kans just ja J. Franco vetää hyvin. “Stellaa, Stellaa, Stellaa!” jäi kaikumaan päähän. Elokuvanäytös on huikeaa ilotulitusta “do it, do it, do it!” Kyllä on pakko tuo Room katsoa.

  Reply
 2. James Franco vetää ihan sairaan hyvän roolin tässä kyllä! Muutenkin mun mielestä hyvin mielenkiintoinen ja mukavasti etenevä leffa. Ihan alussa oli vähän ehkä outo fiilis, että tuleekohan tästä mitään, mutta sit tempas mukaansa.

  *** 1/2

  Reply
 3. Tää jäi kutkuttelemaan mukavasti mielen perukoille ja toinen katselu maistui vielä paremmalta kuin ensimmäinen. Tsekkasin myös ekstroja, joissa oli pätkiä Roomin luojasta Tommy Wiseausta, joka on mitä ilmeisimmin erittäin omalaatuinen persoona. Täytyy sanoa, että tässä on Man on the Moon ilmiö kyseessä eli James Franco on parempi Wiseau kuin kaveri itse. Jamesin rooli on kyllä aivan huikea, kuten myös velipojat ovat maininneet. Tässä on niin legendaarisia kohtauksia, että tämä olisi mainio valinta vaikkapa friikkien tapaamiseen, jos sellainen vielä saadaan aikaan. Toisaalta elokuva kertoo aika mielenkiintoisella tavalla unelmien tavoittelusta, sisäisestä palosta ja taiteen ja todellisuuden suhteesta. Mutta huumori toki leijuu kaiken yllä erittäin toimivalla tavalla. 3½

  Reply
 4. Toistamiseen tuli katsottua The Disaster Artist Tampereen leffaillassa. Viihdyttävä ja mukavasti eteepäin soljuva leffa hyvinkin oudon The Room elokuvan tekemisestä ja sen vieläkin oudommasta tekijästä. James Franco on tosiaan erinomainen ja lähes tunnistamaton pääosaroolissa. Puolikkaalla nousi arvosana .
  ***½

  Reply

Leave a Comment