Poster for the movie "The Favourite"

The Favourite

Director
Yorgos Lanthimos
Runtime
2 h 00 min
Release Date
23 November 2018
Languages
English
Country
 Ireland United Kingdom United States of America
Genres
Drama, History, Comedy

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Giorgos Lanthimosin kaksi edellistä leffaa ovat mielestäni olleet hieman liian absurdeja, mutta nyt löytyi oikea sävy. Tarinan perusrakenne on kunnossa ja absurdiudet ovat pikemminkin mausteita sopassa, eivätkä pääasia. Emma Stone ja Rachel Weisz päärooleissa pursuavat vahvaa naisenergiaa ja Lanthimosin rohkea tyyli antaa heille runsaasti mahdollisuuksia. Robbie Ryanin kamerankäyttö on fantastista ja tarina todellisuudesta vieraantuneesta hallitsijasta ja tämän pyrkyrimäisestä hovista herättelee mukavasti kysymyksiä ihmisluonnosta. Lavastuksen Oscar-pysti pitäisi ilman muuta mennä tähän osoitteeseen.
****  Tipov 9.2.2019

4 thoughts on “The Favourite”

 1. Outolintu Yorgos Lanthimosin uutukainen sijoittuu 1700-luvun Englannin hoviin. Miehellä on todella persoonallinen tyyli ja outoja juttuja tapahtuu yllättäen. Hieman David Lynchin tapaan ja etenkin tässä elokuvassa homma toimii todella mukavasti.

  Naiskolmikko pääosissa tekee todella mainiota työtä. Kaikki saivat Oscar-ehdokkuuden rooleistaan ja kuningattaren roolissa lampusteleva Olivia Coleman vei pystin kotiin asti. Emma Stone ja Rachel Weisz tekevät hyvää työtä rinnalla. Single Manistakin tuttu Nicholas Hoult ei ihan vakuuta Harleyn roolissaan.

  Pukusuunnittelu, lavastus ja kuvaus ovat onnistuneet todella hyvin ja viimeistelevät tunnelman. Välillä tosin on käytetty oudosti kalansilmälinssiä mikä pistää hieman silmään. Musiikki on pääosin tunnelmaan sopivaa, mutta parissa kohtauksessa pimputus ja vingutus käyvät suorastaan todella rasittaviksi.

  Elokuvallinen, tunnelmallinen, outo, mielenkiintoinen ja hauska elokuva. Ihan aavistuksen pitkänpuoleiseksi tuntui viimeinen puoli tuntia menevän, mutta kokonaisuuten todella hieno leffa.
  ****

  Reply
 2. On tämä kyllä loistava leffa. Sekä ajankuva että ihmiskuvaus ovat todella vaikuttavaa tasoa ja teoksen elokuvallisuus on upeaa katseltavaa. 4½

  Reply
 3. Mahtava leffa kyllä! Toisella katselulla en huomannut pitkästyväni lainkaan loppupuolella. Päin vastoin tätä olisi katsonut mielellään pidempäänkin. Nostetaan puolikkaalla vielä arvosanaa ja sadan joukko kutsuu!

  **** 1/2

  Reply

Leave a Comment