Poster for the movie "The Great Gatsby"

The Great Gatsby

Director
Baz Luhrmann
Runtime
2 h 23 min
Release Date
10 May 2013
Languages
English
Country
 Australia United States of America
Genres
Drama, Romance

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Tämä(kin) oli jotenkin tylsä ja unettava, joten en todellakaan ollut ihan täysillä koko ajan mukana, vaan tajuntani taso alitti 40 prosenttia välillä, joten elokuva saattaa olla parempikin, mutta enempää tähtiä ei voi ensimmäisellä kerralla antaa. Hieman oudoksutti uusien musahittien ja teknojumputuksen käyttäminen 1920-luvulle sijoittuvassa elokuvassa. Tyyli oli hyvin samantyyppistä kuin Moulin Rougessa, josta pidän valtavasti. Suosittelen kuitenkin katsastamaan tämän kaiken varalta.
**  Puppe 5.7.2013

Näyttävyyttä löytyy, erityisesti värimaailma on hyvin voimakas ja mielenkiintoinen. Luhrmannille tyypillinen sirkusmainen meininki menee välillä liian pitkälle ja vesittää hieman tarinan draamallisia aineksia.
***  Tipov 27.9.2013

Meikäläiseen ei iske sitten ollenkaan elokuvat, joissa on panostettu valtavasti siihen miltä näyttää ja sisältö sitten unohdettu kokonaan. Luhrmannilla on aina tällainen pikkaisen fantasiaan päin kallellaan oleva tyyli.
Tane 27.9.2013

1 thought on “The Great Gatsby”

  1. Luhrmannin ultravisuaalinen tyyli pursuaa kuvallisia ärsykkeitä ja tavallaan ymmärrän jos se aiheuttaa osassa katsojista pientä ähkyä. Itse pidän hänen huolitellusta ilmaisustaan, vaikka välillä tässä tarinallinen jännite pääsee kieltämättä laskemaan turhan matalalle. Elämää suuremmasta rakkaustarinasta on jälleen kyse, kuten useimmissa Bazin töissä tapaa olla. Kiiltoa ja glamouria jossain realismin tuolla puolen. Pidän kyllä, vaikka tuntuu että tiiviimpi rakenne olisi palvellut leffaa paremmin. 3

    Reply

Leave a Comment