The Irishman

Director
Martin Scorsese
Runtime
3 h 29 min
Release Date
1 November 2019
Languages
English, Italian, Latin, Spanish
Country
 United States of America
Genres
Crime, History, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Mafialeffa + Martin Scorsese + Robert De Niro + Al Pacino + Joe Pesci = instant success? Periaatteessa joo, mutta vähän turhan hövelisti oli Scorsese jättänyt materiaalia leffaan ja hyvästä meininkistä huolimatta tuli pari kertaa katsottua kelloa kun leffa vaan jatku ja jatku. Mutta ehdottomasti siis hyvä tositapahtumiin perustuva teos palkkatappaja Frank Sheeranista (De Niro), joka oli sotkeutunut mm. Jimmy Hoffaan katoamiseen.

Tässä oli käytetty kohtuu onnistuneesti “de-aging” erikoisefektiä päänäyttelijöiden osalta. Eli esim. Pacino näyttelee alle nelikymppistä Hoffaa ja De Niro näyttelee Sheerania usealta vuosikymmeneltä. Alussa efekti iski silmään, mutta melko nopeasti siihen tottui ja yllättävän onnistuneesti kavereita saatiin nuorennettua tietokoneella.
***½  Konda 29.3.2020

2 thoughts on “The Irishman”

  1. Ja olipa vielä Harvey Keitelkin. Mukava nähdä Wanhat herrat tutussa puuhassa tappamassa ja uhkailemassa, mutta kyllä oli venytetty pitkäksi. Kolme iltaa tarvittiin. Uskomattomasti oli kyllä nuorennus saatu aikaiseksi. ***

    Reply
  2. Scorsesen Irishman on kuin vanhat päähahmonsa: viipyilevevä, innoton ja hiljaisesti mateleva. Laatuelokuva toki, mutta vanhojen hahmojen väsynyt ote lötkäyttää elokuvan hieman mielenkiinnottomaksi. Pitkäksi venytettyjä jaksoja, joissa ei ole intensiteettiä eikä särmää. Paha pettymys ehdottomasti.

    ***

    Reply

Leave a Comment