The Iron Lady

The Iron Lady

Director
Phyllida Lloyd
Runtime
1 h 45 min
Release Date
30 December 2011
Languages
English
Country
 France United Kingdom
Genres
History, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Margaret Thatcherin elämän vaiheita hajanaisesti kertaava tarina ei löydä punaista lankaa sisältöönsä. Sinällään rautarouvan elämästä kyllä löytyy kiinnostavia piirteitä, mutta kerronta on niin puisevan valjua ettei leffasta jaksa kiinnostua. Positiivinen puoli on ilman muuta Meryl Streepin hieno tulkinta Thatcherista, josta hän voittikin ansaitun triplan (Oscar, Bafta, Golden Globe).
**  Tipov 17.4.2018

2 thoughts on “The Iron Lady”

  1. Jonkin aikaa on siitä kun tän katoin mutta muistaakseni oli ihan kohtalaisesti onnistunut pätkä Rautarouvan elämästä. Muistista kaks ja puoli.
    **½

  2. Tässä leffassa on koitettu ahtaa kaikki teemat ja tapahtumat tuntiin ja kolmeen varttiin, mutta lopputulos olisi ollut parempi jonkinlaisella rajauksella ja tarkemmin valitulla näkökulmalla. Ohjaus on myös jotenkin pomppivaa ja aidot videotallenteet eivät istu saumattomasti muuhun kerrontaan. Nämä asiat häiritsevät kokonaisuudessa niin paljon että kummoisia tähtiä ei satele. Meryl on kyllä upea roolissaan, as always. Jim Broadbent on symppis Margaretin puolison roolissa, eikä minua oikeastaan häiritse että hänen roolinsa ovat hyvin samanlaisia vuodesta toiseen.

    2

Leave a Comment