The Last of the Mohicans

Director
Michael Mann
Runtime
1 h 52 min
Release Date
25 September 1992
Languages
English, French
Country
 United States of America
Genres
Action, Adventure, Drama, History, Romance, War

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Katsoin pitkästä aikaa Michael Mannin Last of the Mohicansin ja täytyy sanoa että leffa oli huomattavasti parempi kuin muistin. Varsinkin leffan musiikit oli loistavia. Ei kuitenkaan sataseen, mutta ei kovin kauas.
Konda 9.3.2005

Täytyy yhtyä Kondan kommentteihin, mutta menen vieläkin pidemmälle: Michael Mannin The Last of the Mohicans teki todella suuren vaikutuksen, kun näin sen vuosien tauon jälkeen uudelleen. Nousee kyllä sadan listalle. Leffan tunnelma on todella väkevä ja kohtaukset aidon tuntuisesti rakennettu. Mann osaa vielä kuvata asiat niin älyttömän tyylikkäästi (olen tainnut tuon todeta jokusen kerran ennenkin). Lisäksi kuten Kondakin totesi, niin musiikit leffassa on loistavat. Ne yhdistettynä huikeisiin maisemakuvauksiin kruunautuu fantastinen kokonaisuus.
Spini 10.3.2005

Vaikuttava visuaalisesti, kuvaukseltaan, loistava leffa, mielestäni kyllä hieman sekava, hieman oli vaikea pysyä kärryillä välillä, et kuka hyökkää ja mihin, ehkä johtui krapulasta, mutta tämä myös mahdollinen 100-listalainen.
****½  Puppe 29.5.2010

Ihan mukava katseltava, mutta ei kuitenkaan mitään valtavia tunteita herätä.
***  Tipov 24.6.2010

The Last of the Mohicans tuli kateltua uudelleen. Kirkkaasti viiden tähden tekele ja pitää mulla paikkansa siinä 40 tienoilla sadan listalla.
***** Spini 16.7.2010

2 thoughts on “The Last of the Mohicans”

  1. Tuli töllöstä ja kattelin pitkästä aikaa. Vaikuttava leffa edelleen. Huikea tunnelma ja loistava kuvaus jonka älyttömän hieno musiikki pääosan esittäjien hienot roolisuoritukset täydentävät.
    *****

    Reply
  2. Viihteellinen, tyylikkäästi kuvattu seikkailudraama, joka on Michael Mannin uran parhaimmistoa. Pieni uskottavuuden puute hieman itseäni häiritsee sekä juonen koukeroiden että ajankuvan luomisen suhteen, mutta eihän tämä toki varsinaisesti realistinen draama yritäkään olla. Madeleine Stowe teki tuohon aikaan useita hyviä rooleja ja tämä on yksi niistä, myös Day-Lewis sopii hyvin rooliinsa. Musaa on kehuttu paljon ja siihenkin pitää yhtyä. 3½

    Reply

Leave a Comment