The Legend of Tarzan

Director
David Yates
Runtime
1 h 49 min
Release Date
29 June 2016
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Action, Adventure

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov

The Legend of Tarzan on oikein mainio leffa, jolla pääsee varmasti irti arjesta. Marvel, DC Comics, ynnä muut ovat tehtailleet toisiaan toistavia supersankarileffoja niin loputtomasti, että oli jo aikakin saada perinteisempää hahmoa kehiin. Ja hyvinhän tämä Tarzanin paluu valkokankaalle oli tosiaan toteutettu.

Alexander Skarsgård on Tarzanin hahmoon muodollisesti pätevä, eikä naamakaan ole vielä kuluneimmasta päästä. Ihan mukavasti Alexander tulkitsikin hahmoaan. Christoph Waltz sen sijaan on loistava näyttelijä, mikä tuli jälleen todistettua, mutta hänen roolihahmonsa alkavat kyllä olla liikaa toistensa kaltaisia. Alkaa tulla tyyli kovin tutuksi…

Kannattaa siis katsoa, hienoja maisemia ja seikkailua luvassa. Ja tähän leffaan kun ei 3D tuonut mitään lisäarvoa, niin omasta telkustakin voi leffan hyvin katsoa.
***½  Ingrid 21.7.2016

2 thoughts on “The Legend of Tarzan”

  1. Kevyt ja viihdyttävä viidakkoseikkailu, joka ei yritäkään olla muuta kuin kertakäyttöhupia. Sellaisena kyllä toimii. Erityisesti lavasteet ja taustat vakuuttavat tyylikkyydellään. Jos Greystokeen vertaa, niin se oli tehty enemmän ajatuksella ja kestää paremmin useita katseluita. Waltzista täytyy mainita, että todellakin miehen hahmot toistuvat epämiellyttävän samanlaisina leffasta toiseen. Vieritän kyllä osasyyn miehen itsensä niskoille. Hyvä näyttelijä, mutta monipuolisuutta puuttuu, kun tyyli ja maneerit tuntuvat pysyvän samoina roolista toiseen. 3

    Reply
  2. Viidakon ykästä on wikipedian mukaan tehty vuosien saatossa 200 elokuvaa. Tämä viimeisin yritti hieman tuoda uusia tuulia tarinaan, mutta kaartui lopulta turhan kliseiseksi ja puuduttavaksi seikkailuelokuvaksi pakollisine origin-tarinoineen. Näyttelijäsuoritukset eivät millään tavalla häikäisseeet, mutta jo mainittu Christoph Waltz, kuten myös Samuel L Jackson vetivät vanhoihin maanereihinsa tukeutuen homman täysin lonkalta. Visuaalisesti leffa näytti olevan ihan jees, mutta suttuisen ja tarpeettoman 3D-version kohdalla ei aina oikein voinut olla varma. Elokuva olisi varmasti toiminut paremmin perinteisessä formaatissa.
    **

    Reply

Leave a Comment