The Lord of the Rings: The Return of the King

Director
Peter Jackson
Runtime
3 h 21 min
Release Date
1 December 2003
Languages
English
Country
 New Zealand United States of America
Genres
Adventure, Fantasy, Action

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Sormusten herran päätösosa on täynnä taistelun melskettä ja liian ennalta arvattavia juonenkäänteitä. Juoni saadaan maaliin, joten siinä mielessä tämä on niukasti parempi kuin kakkososa, mutta silti tässä jäädään valitettavan kauas avausosan magiikasta. Tiettyä mahtipontisuutta toki löytyy, mutta esimerkiksi lopun sentimentaaliset pitkitykset olisi voinut ihan hyvin karsia pois.
**½  Tipov 5.4.2019

2 thoughts on “The Lord of the Rings: The Return of the King”

  1. Nelituntinen Extended-cut toimii Two Towersin tavoin myös Kuninkaan paluussa alkuperäistä versiota paremmin. Tarina etenee luontevammin ja rakenne hapuilee vähemmän. Taistelujaksoja olisi voinut hieman lyhentää ja tosiaan lopetus menee vaikean kautta, kun tietyllä tavalla loppukohtauksia tulee 4 tai 5 peräjälkeen.
    Kokonaisuutena Extended-versiot tuottivat toimivamman trilogian, jossa fantasia-elementteihin saatiin mukavasti lisää syvyyttä ja hieman hitaampaa juonenkuljetusta. Kyllä Peter Jackson tässä ison työn teki, kun sai näin massiivisen produktion siirrettyä kankaalle onnistuneella ja persoonallisella tavalla. 3

    Reply

Leave a Comment