The Piano

Director
Jane Campion
Runtime
2 h 01 min
Release Date
19 May 1993
Languages
, English
Country
 Australia France New Zealand
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Tunnaribiisi on kyllä mahtava! Hiukan liian hitaasti soljuu. Tipi on ihan pöhkönä tähän… Mulla tuli jotenki Gambansoittaja katolla mieleen tästä (tosin en oo sitä yrityksistä huolimatta vielä pystyny katsoon muutamaa minuuttia pidemmälle).
***½  Puppe 3.2.2013

Naisohjaajapäivän toinen teos on myös verkkaisesti eteenpäin soljuva draama. Tämä ei kyllä tosin innosta aivan samanlaisiin riemunkiljahduksiin kuin edellinen, vaikka onkin selvästi parempi mitä muistin. Hienoisesta latteudesta kärsivän leffan pelastaa lopun vahvat kohtaukset.
***+  Konda 3.2.2013

2 thoughts on “The Piano”

  1. Mestariteos Jane Campionilta. Musiikin käyttö päähenkilön sisäisten tunnetilojen välittäjänä on uskomattoman hienosti toteutettu. Adan mykkyys myös pakottaa kerronan erittäin elokuvalliseksi ja niinpä perinteisestä kolmiodraama-asetelmasta saadaan nyt mahtavat kierrokset irti. Holly Hunter ja Anna Paquin ovat mielettömän vahvoja omissa rooleissaan. Paquinhan kuittasi ansaitusti sivuosa-Oscarin alle 10 vuoden iästään huolimatta. Myös Harvey Keitel ja Sam Neill tekevät hienoa työtä. Tässä on draamaa, huumoria ja erittäin syviä tunteita melko lailla täydellisesti toimivassa paketissa. En löydä tästä hakemallakaan mitään heikkouksia ja nautin katselusta kerta kerralta yhä enemmän. 5

    Reply
  2. Joo tämä on kyllä hyvä leffa. Holly Hunter on niin jäätävän upea roolissaan, että ei voi ylisanoja käyttää. Miten joku pystyy tulkitsemaan käsillään tunteita niin upeasti?!? Huh. Ja musiikki on kyllä hienoa. Toisenlainen loppu olisi voinut viedä syviin vesiin pitkäksi aikaa, mutta onneksi tässä ei käynyt niin.
    Hollylle antaisin 5 tähteä mutta kokonaisuus saa 4. Vähän liian tasainen vitosen leffaksi.

    4

    Reply

Leave a Comment