Poster for the movie "The Reflecting Skin"

The Reflecting Skin

Director
Philip Ridley
Runtime
1 h 35 min
Release Date
28 August 1990
Languages
English
Country
 Canada United Kingdom
Genres
Drama, Horror, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Tarjoilee huikeaa nautintoa kerta toisensa jälkeen. Tietoisella tasolla en vieläkään käsitä (takana arviolta 6-8 katsomiskertaa) sisällön merkitystä, mutta siitä huolimatta tuottaa aina todella vaikuttava elämyksen. Uskomattoman hienoja, valossa kylpeviä maisemia, kuvan ja äänen henkeäsalpaavaa sopusointua. Fantastinen elokuva.
*****  Tipov 13.12.2013

3 thoughts on “The Reflecting Skin”

 1. Kerran tän katsellut ja hyvä leffa tää oli. Jotain mielenkiintoista ja jännittävää. Täytyisi katsella joskus uudemman kerran, jotta pääsisi tähän sisään. 3

  Reply
 2. Koskettava ja synkkä kuvaus pikkukylän ihmisistä. Kaunis, mutta kauhea elokuva. Monen ikäpolven tunteet ovat pelissä, mutta elokuva valottaa etenkin lasten maailmaa ja tunteita. Lapset eivät ihan täysin uskottavasti onnistu kaikissa kohtauksissa, mutta muutoin vahva tunnelma pitää otteessaan alusta loppuun.

  ****

  Reply
 3. Tämän vaikuttavuus vaan lisääntyy joka ikisen katselukerran jälkeen. Ohjaaja Philip Ridleyn kommenttien perusteella olen alkanut paremmin myös tietoisesti ymmärtää leffan lähtökohtia. Tarina kerrotaan lapsen näkökulmasta ja siinä kuvataan aikuisten maailman/tekojen käsittämättömyyttä lapsen tasolta katsottuna. Elokuva on ikään kuin muisto lapsuuden kokemuksista, sen vuoksi tietyt tapahtumat ovat liioiteltuja ja ikään kuin hieman vinksallaan. Kysymys on muistijäljen värittämistä tunnepohjaisista kokemuksista ja tästä syystä myös elokuvan värimaailma luotiin äärimmäisen intensiiviseksi.
  Leffan visuaalinen ilme on ottanut vaikutteita erityisesti Andrew Wyethin maalaustaiteesta ja sen pohjalta Dick Pope rakensi yhden kaikkien aikojen kauneimman kuvallisen toteutuksen, tietysti yhdessä ohjaajan kanssa. Nick Bicatin hypnoottisen upean musiikin merkitys on kokonaisuuden kannalta myös valtava.
  Listasijoitus lähentelee kymppisakkia. Uskomaton elokuva. 5

  Reply

Leave a Comment