The Remains of the Day

Director
James Ivory
Runtime
2 h 14 min
Release Date
12 November 1993
Languages
English
Country
 United Kingdom United States of America
Genres
Drama, Romance

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Todella positiivinen yllätys. Hitaasti etenevästä ja vähäeleisestä tarinasta huolimatta erittäin maukas leffaelämys, joka kannattaa katsoa pelkästään Hopkinsin roolisuorituksen takia. Muistan yrittäneeni katsoa tätä joskus 15 vuotta sitten, mutta silloin leffa jäi kuivakkana kesken. Näin se mieli vaan muuttuu.
***½  Konda 24.1.2013

Brittiläistä pidättyvyyttä ja tapakulttuuria hitaasti aukeavassa mutta palkitsevassa draamassa. Hopkins jälleen todella vahva.
***  Tipov 31.1.2013

2 thoughts on “The Remains of the Day”

  1. James Ivoryn uran huipentuma on tyylikäs ja erittäin vaikuttava elokuva näennäisestä vähäeleisyydestään huolimatta. Jännitteet kulkevat kutkuttavasti siloitellun pinnan alla ja brittiläisen ylenpalttisen kohteliaan tapakulttuurin kaikki puolet tulevat hienosti esiin. Kaikki näyttelijät onnistuvat hienosti, mutta erityisesti täytyy mainita Christopher Reeve ja tietenkin Hopkins, jonka mahtavalla uralla tämä rooli on aivan kärkipään saavutuksia. Tukahdutettujen tunteiden tarina saa hienon lisämausteen maailmanpolitiikan valtapeleistä, joita tavallinen rahvas seuraa voimattomana sivustakatsojana Hopkinsin esittämän hovimestarin tavoin. 4½

    Reply
  2. Puolilla valoilla katsottuna tämä olisi varmasti hyvin kuiva ja mitäänsanomaton elokuva, mutta keskittyneessä tilassa tästä saa paljon irti. Anthony Hopkins on todellakin tekee mahtavan roolisuorituksen ja hänen pidättyväisyydestään ja korrektiudestaan saa paljon huumoria irti.

    *** 1/2

    Reply

Leave a Comment