The Revenant

Director
Alejandro González Iñárritu
Runtime
2 h 36 min
Release Date
25 December 2015
Languages
English, French
Country
 Canada United States of America
Genres
Western, Drama, Adventure, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Aivan huikea elämys. Lubezkille paukahti täysin ansaitusti kuvauksesta kolmas Oscar putkeen, mikä on historiallinen saavutus. Nimenomaan kuvaus ja tunnelma ovat maagisia ja Inarritun kuvallinen tapa ilmaista asioita vie katsojan elokuvakokemuksen nautinnollisille alkulähteille. Kuvat puhuvat puolestaan ja virta vie. Sadan joukkoon jo ensi katselulla.
****½  Tipov 2.3.2016

11 thoughts on “The Revenant”

 1. Kuvaus kaikkineen ja äänisuunnittelu aivan tyrmäävän mahtavia. Huima kokemus isolta kankaalta. Tarina on rankkaakin rankempi ja pieni kevennys siellä täällä olisi voinut saada kokonaisuuden tuntumaan vielä paremmalta. Ohjaus ja näyttelijöiden suoritukset yhdessä visuaalisen tykityksen kanssa kuitenkin takaavat, että eräs vuoden parhaita elokuvia. ****

  Reply
 2. The Revenant on kyllä kuvattu todella upeasti ja leffan visuaalinen ilme onkin lähes täyden kympin arvoinen. Tällaisten leffojen kohdalla ylihintainen televisioni pitää puolensa loistavasti. Tarina oli puolestaan juuri niin ohut mitä olin kuullutkin. Se ei ois sinänsä meikää niin hirveesti haitannu, jos leffa olis ollu hieman lyhyempi. Nyt tuntui siltä ettei tarina kanna yli 2,5h. Varsinkin kun lopun ratkaisut olivat hieman outoja. Sieltä olisi voinut kyllä leikellä surutta. Mielenkiintoinen leffa siis kuitenkin ja vaatii ehdottomasti uuden katselukerran piakkoin.
  ***½

  Reply
 3. Kävin katsomassa tämän leffateatterissa, ja kokemus oli siten paljon vaikuttavampi kuin omasta tölsystä olisi ollut. Talven kylmyys tuntui omissa luissakin, ja melkein haistoi veren kun Lennu paini karhun kanssa. Maskeeraus oli siis aivan huikeaa! Noin aidon näköisiä haavoja en muista nähneeni missään leffassa. Ohjaus oli myös loistavaa, erityisesti taistelu rannalla ihan leffan alussa teki vaikutuksen.

  Mä joudun kans verottamaan tähden verran liian pitkästä kestosta. Kotisohvalta katsoessa tämä fiilis voi jopa korostua.

  Ja vielä… Mun mielestä tää ei ollut DiCaprion paras suoritus. Että väärästä leffasta sai Oscarin, mutta pääasia että yksi lempparinäyttelijöistäni sen vihdoin pokkasi.

  4

  Reply
 4. Mikäs Caprion paras roolisuoritus sitten on? Omalla listalla Inception ja Shutter Island ovat kärjessä Revenantin ohella. Myös nuoruusvuosien Basketball Diaries oli todella väkevä veto.

  Reply
 5. No kyllä mun on vaan pakko sanoa että Gilbert Grapessa kaveri oli aivan mahtava. Ja todellakin, Basketball Diaries oli toinen huippuveto nuoremmalla iällä. Se leffa pitääkin jostain saada katseluun, en oo tosi pitkään aikaan nähnyt. Mutta joo, Lennu on kyllä tehnyt niin mahtavia roolisuorituksia urallaan, että on mun yks ehdottomista suosikeista.

  Reply
 6. Kehut onkin jo annettu, joten moitin minäkin turhaa loppuvenytystä. Ehdottomasti hyvä leffa ja tähdet voipi nousta, jos ikinä uudestaan leffan näen. ***1/2

  Reply
 7. Lopun venytys ja ylidramatisointi tuovat selkeän miinuksen sisältöpuolelle. Vähäeleisempi lopetus olisi sopinut paremmin tarinan tunnelmaan. Visuaalisuus sen sijaan on absoluuttista huippuluokkaa. Alun intiaanihyökkäys ja karhunraatelu nousevat mieleen lukemattomista kohokohdista tällä saralla. Kuvauksen puolesta yksi kaikkien aikojen hienoimpia leffoja. 4½

  Reply
 8. + Visuaalista karkkia alusta loppuun
  + näyttelijäsuoritukset
  – heikko loppu ja lievä juonen köyhyys väliajoin
  ****

  Reply
 9. Tässä on paljon hyvää, mutta aivan täällä annettuja kehuja en lähde allekirjoittamaan.
  Plussaa tulee visuaalisesta ilmeestä ja tunnelman luomisesta. Kylmyys ja erämaan karu fiilis suorastaan vyöryvät olohuoneeseen. Muutamat kohtaukset yksittäisinä helminä ovat myös mieleenpainuvia kuten intiaanien hyökkäys, paini karhun kanssa ja taistelu ylös haudasta.
  Eniten miinusta tulee heikosta lopusta. Todella tusinakamaa verrattuna leffan muuten omantakeiseen otteeseen ja asenteeseen. Rokottaa mun nautintoa kyllä melkoisesti. Ei olisi myös vaatinut kovin paljoa, että hieman juoneen asioita lisää niin olisi toiminut vielä paljon paremmin.

  Sitten se yleinen hämmästykseni. Tämähän nyt ei roolina ole DiCaprion sinne päinkään paras. Taidettiin mies palkita pystillä ihan vain merkittävän uran kunniaksi, vaikka monesta muusta roolista (paremmasta) sen olisi voinut aikaisemmin jo antaa.
  ***

  Reply
 10. Kattelin parin vuoden tauon jälkeen uudelleen. Allekirjoitan kaikki aikaisemmin laittamani. Ja Dicaprion hienojen roolien sarjassa ei kyllä todellakaan miehen paras rooli. Arvosana pysyy.
  ***

  Reply
 11. Pääsin tällä kertaa todelliseen nirvanaan tätä katsellessani. Visuaalisesti kyseessä on ehdottomasti yksi vaikuttavimpia elokuvia koskaan (kuten täällä on jo todettukin). Lubezkin kameratyö on maagista taidetta parhaimmillaan ja Inarritu vyöryttää katsojaa tunnelmasta toiseen mahtavalla tavalla. Nostan arvosanan täyteen femmaan, vaikka tosiaan juonen puolella on viimeisen puolituntisen aikana pieniä puutteita. Elokuvalliset vahvuudet ovat kuitenkin niin huimia, että niiden avulla tarinan pienet rosot jäävät toisarvoisiksi. 5

  Reply

Leave a Comment