2 thoughts on “The Shawshank Redemption”

  1. Darabontin vankilakuvaus iskee ihmisiin vahvalla tavalla. Oikein mainio elokuva, vaikka en ihan ekstaattisiin hehkutuksiin lähdekään mukaan. Pieni ongelma itsellä on se, että en aivan usko tapahtumia todeksi (en tarkoita siis kirjaimellisesti, vaan elokuvan sisäisistä lähtökohdista käsin). Kysymys on pienistä seikoista lavastukseen ja näyttelytyyliin liittyen, sekä tietysti loppuratkaisusta, jonka palkitseva oikeudenmukaisuus varmasti ihmisiin juuri vetoaakin. Silti siis hyvä leffa kyseessä. 3½

    Reply
  2. Tuli pitkästä aikaa katsottua IMDB:n ykkösleffa. Blu-rayssä leffan ansiosta parjattu suomennos on lyhennetty muotoon “Avain pakoon”.

    Ohjaaja Frank Darabontin kässäri Stephen Kingin tarinasta on loistava. Tim Robbins tekee eleettömänä Andy Dufresnenä elämänsä roolin ja Morgan Freeman vankilakaiffari Ellisinä on myös mainio. Tarina saattaa muutamassa kohdassa tuntua hieman liian täydelliseltä, mutta sitä ei voi isoksi miinukseksi laskea. Kyllä tämä ehdottomasti on yksi parhaita leffoja eli Top 20 -kamaa.

    *****

    Reply

Leave a Comment