Poster for the movie ""

The Stoning of Soraya M.

Director
Cyrus Nowrasteh
Runtime
1 h 54 min
Release Date
7 September 2008
Languages
Farsi, English
Country
 United States of America
Genres
Crime, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Nyt löyty semmonen leffa että huhuh. Onneksi eksyin kirjastoon, sieltä tämä aarre löytyi, ja paljo muitakin lupaavia leffoja joita ei varmana makuunista löydy.

Joo mutta asiaan. The Stoning of Soraya M. on todella ajatuksia herättävä elokuva,joka kuvaa naisen sorrettua asemaa eräässä kulttuurissa. Tarina perustuu tositapahtumiin, mikä vielä lisää katsojan myötätuskaa. Itse vielä päiviä leffan katsomisen jälkeen päädyin raskaisiin pohdintoihin leffan teemoista.

Ohjaaja osuu ihan nappiin suorituksellaan, kohtaukset etenee täydellisesti alusta loppuun. Ei yhtään turhaa kohtausta, mutta sopivasti aikaa eläytyä tilanteisiin. Location on uskottava, vaikka en kyllä ole Iranin maaseudulla ollut oikeasti. Itse otsikkoon viittaava tapahtuma on niin kylmää katsottavaa että ei sovi herkimmille, mutta minusta on tärkeä näyttää sen kamaluus katsojalle.

Ainoa miinus siitä että naispäärooleihin on valittu mallin näköisiä näyttelijöitä, mutta he kyllä onneksi ovat jäätävän hyvin molemmat.

Menee minun top 100 listaan heittämällä.
****½  Ingrid 27.1.2018

2 thoughts on “The Stoning of Soraya M.”

  1. Todellakin ajatuksia herättävä elokuva. Islamilaisen sorto-, väkivalta- ja alistamiskulttuurin kuvauksena erittäin tärkeä elokuva, joka ihmisten olisi hyvä nähdä. Varsinkin niiden jotka toivottavat avosylin tämän “uskonnon” tervetulleeksi länsimaihin ja Suomeen. Islam on ideologia, jonka pääasiallisia tavoitteita ovat tietoisesti eriarvoistavan yhteiskuntarakenteen ylläpitäminen, naisten täydellinen alistaminen miesten käskyvaltaan ja seksuaaliseen hallintaan sekä väkivallan ja sodan lietsominen.

    Elokuvana tämä on hieman liian tarkoitushakuinen ja politisoitunut (tosin ymmärrettävästi kyllä), eikä myöskään visuaalinen puoli nouse perustasoa korkeammalle. Mutta todellakin vahva katsomiskokemus ja kirjastosta tarttui itsellekin mukaan useita leffoja. 🙂 3

    Reply

Leave a Comment