The Texas Chain Saw Massacre

Director
Tobe Hooper
Runtime
1 h 23 min
Release Date
1 October 1974
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Horror, Thriller

Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipi

On tää kyllä tunnelmallinen kulttiklassikko, paranee kerta kerralta.
***½  Puppe 2.7.2010

Katottiin poikien kans humalas kisaviikonloppuna, mut oli katottava vielä uudestaan kuivin suin ja onhan tää yhtä fantastinen joka kerta (ellei fantastisempi). Sadan joukko saa tästä pätkästä uuden bensankatkuisen jäsenen.
**** Tipov 9.7.2010

Roottorisahamurhaajien kommenttiraidalla oli pari hyvää juttua.
Gunnar “Leatherface” Hansen kertoi viiltäneensä lopun panttivankikohtauksessa tahallaan tätä Marilyniä puukolla sormeen (siis oikeasti), koska ei saanut verityynyä toimimaan ja takana oli yli 20 tunnin yhtäjaksoiset kuvaukset hirvittävässä helteessä ja päässään tuo tukahduttava nahkamaski, jota ei voinut ottaa pois välillä.

Leatherface joutui myös muiden näyttelijöiden hylkimäksi, koska hänen roolivaatteilleen ei ollut kaksoiskappaleita ja kaveri joutui pitämään 2 viikkoa putkeen samoja kledjuja Teksasin porottavassa helteessä. Haju oli lopussa jo niin paha, että mm. ruokapaikalla Hansen ei saanut edes jonottaa safkaa muiden mukana.
Tipov 1.6.2013

1 thought on “The Texas Chain Saw Massacre”

  1. Tää on kyllä todellinen kulttielokuva. Kubrick ja Spielberg mm. ilmoittautuivat aikanaan leffan faneiksi. Tobe Hooperin ohjaus on karhakkaa, mutta helteinen maisema ja kiduttava tunnelman nostavat fiiliksen korkealle. Lopussa nähdään klassisen pitkä moottorisaha takaa-ajo ja naistähtönen Marilyn Burns joutuu kirkumaan viimeisen puolituntisen miltei yhtä soittoa. Tässä on jenkkilän takamaiden rujoa karismaa ja hyvällä tavalla Indie-tyylistä luonnollisuutta. 3½

    Reply

Leave a Comment