The Thin Red Line

Director
Terrence Malick
Runtime
2 h 50 min
Release Date
25 December 1998
Languages
English
Country
 Canada United States of America
Genres
Drama, History, War

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Kattelin myös uudelleen fantastisen sotakuvauksen The Thin Red Line ja vakuutti edelleen. Piti jopa hieman hilata sitä listalla ylöspäin. Toivottavasti Terrence Malick sais leffafanien riemuksi julkaistua siitä sen jotain 6 tuntia ja risat olevan alkuperäisversion.
Spini 25.11.2005

Loistava tunnelma, hieno kuvaus ja vahvat näyttelijät. Loppuosa on ehkä juonellisesti vähän hajanainen, joka herättää halun nähdä alkuperäinen leikkaus (noin 5 tuntia), mut saas nähdä tuleeko koskaan markkinoille.
*****  Tipov 3.7.2010

Malickin paras työ on edelleen huikean mahtavaa seurattavaa. Tunnelma pysyy koko kolmituntisen kestonsa ajan huipussaan ja miesten pohdinnat sodan syvyyksissä ovat mahtavan tunnelmallisia ja kuvaus on tyylikkään kaunista.
*****  Puppe 4.3.2014

3 thoughts on “The Thin Red Line”

 1. Pitkästä aikaa tuli katottua tää Malickin fantastinen sotakuvaus. En oikein ymmärrä, miten en ollut antanut tälle aiemmin täyttä femmaa tai miten tää oli vasta sijalla 40 vanhalla listallani, niin upeaa katottavaa elokuva oli. Eritoten nautin Nick Nolten huikeasta suorituksesta ja leffan jälkeen oli vielä pakko kattoo uudestaan alun laivakohtaukset Travoltan kanssa. Nolten lisäksi leffassa on useita huippusuorituksia, joista varsinkin Elias Koteas inhimillisenä kapteenina ansaitsee maininnan.

  Malickin johdossa leffan kuvaus on tietysti todella upeaa katottavaa ja ehkä enemmän kuin aiemmilla kerroilla pistin huomiolle kaverin kiinnostuksen luontoa kohtaan. Lähes luontodokkarimaisesti leffassa kuvattiin kasveja ja eläimiä. Tämä kaverin kiinnostus tuli myöhemmin sitten todella selväksi Tree of Lifen evoluutiotarinassa.
  *****

  Reply
 2. Thin Red Line on Malickin leffoista juonellisesti kenties se ehein kokonaisuus. Sodan tuntemuksia käydään läpi runolliseen ja verkkaiseen tyyliin, mutta vahvan tunnelman läpitunkemana. Hieno elokuva, joka välttää liian kantaaottavuuden ja pysyy tekijälleen tyypillisenä pohdiskeluna olevaisen luonteesta.

  Huikeasta näyttelijäkaartista puuttuvat Mickey Rourke, Viggo Mortensen, Lukas Haas ja Bill Pullman, joiden osuudet leikattiin kokonaan pois. Kellekään näyttelijälle ei myöskään maksettu yli miljoonaa dollaria, koska kukaan ei halunnut hinnoitella itseään ulos Malickin projektista. Nicholas Cagelle kävi ikävästi, sillä puhuessaan Malickin kanssa mahdollisesta roolista, heidän puhelunsa katkesi ja Malick luuli Cagen lyöneen hänelle luurin korvaan, eikä enää koskaan ottanut yhteyttä häneen. 5

  Reply

Leave a Comment