There Will Be Blood

There Will Be Blood

Director
Paul Thomas Anderson
Runtime
2 h 38 min
Release Date
28 December 2007
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

There Will Be Bloodin katoin tossa jälleen kerran ja onhan se aivan fantastinen. Leffan ainoa pisteytystä laskeva asia on se musiikki, joka kyllä tuntuu häiritsevän joka katselukerralla vähemmän, mutta kuitenkin sen verran ettei voi täysiä tähtiä antaa (vielä). Monet kriitikothan teki vuoden vaihtuessa vuosikymmenen parhaiden leffojen listoja, vois jonain päivänä itekkin yrittää kasata semmoisen mutta nyt jo tietää et tää olis ykkösenä.
*****-  Konda 20.2.2010

2 thoughts on “There Will Be Blood”

  1. Vahvojen teemojen äärellä ollaan kun kapitalismi ja kristinusko joutuvat törmäyskurssille kahden vahvaluonteisen ihmisyksilön hahmossa. Näille peruspilareillehan koko Yhdysvaltojen historia pitkälti rakentuu ja varmasti tätäkin puolta on leffaa tehdessä ajateltu. Molempia hahmoja ajaa viime kädessä ahneus ja vallanhimo, erottava tekijä liittyy rehellisyyteen ja tekopyhyyteen. Daniel Day-Lewis ja Paul Dano ilmentävät vähemmän ihailtavia hahmojaan hienosti ja Paul Thomas Andersonin toteava, persoonallinen kerronta on kiinnostavaa seurattavaa. Musan käyttö on välillä liian päällekäyvää, kuten Kondakin vanhassa kommentissaan mainitsi. Hieno tarina. 4

  2. Katoin uudelleen oikein ajatuksen kanssa. Nostan arvosanaani korkeimpaan mahdolliseen ja listalle meno on siis itsestään selvyys. Aivan fantastinen leffa. Kerronta on mielettömän hienoa ja tietty Daniel Day-Lewis roolissaan suorastaan älyttömän hyvä. Hienosti ilmennetty myös tuon ajan työntekoa. Kuin kummassa mun arvosana oli “vain” 3½ tätä ennen?!?
    *****

Leave a Comment