Trois couleurs : Bleu

Director
Krzysztof Kieślowski
Runtime
1 h 38 min
Release Date
10 January 1993
Languages
French, Polish
Country
 France Poland
Genres
Drama, Music, Mystery

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Katoin myös Kieslowskin väritrilogian. Ohjaus on mestarin työtä, harkittua. Värielementit on erittäin taiten laitettu joka leffaan. Eli yhdestä still-kuvasta, missä kohtaa tahansa tunnistaa varmasti, mistä osasta on kysymys. Enpä kuitenkaan laita sadan listalle kuin korkeintaan Blancin, joka oli aikasta hyvä musta komedia. bleu ja rouge on hidastemposia, mikä ei oo sama ku huono, mutta ei niissä kuitenkaan oo riittävästi ideoita, jotka esim. häiritsis kutkuttavalla tavalla. Ristiriitaa kyllä rakennetaan molemmissa, mutta top-100 on niin turkasen kova, että saattaa tämä polakki jäädä listan ulkopuolelle. Suosittelen toki kattoon koko trilogian, jos jollain on jääny väliin.
Tane 1.4.2005

2 thoughts on “Trois couleurs : Bleu”

  1. Sininen on Kieslowskin väritrilogian väkevin leffa. Vapaudesta kertova tarina seuraa kuuluisan säveltäjän vaimoa joka menettää miehensä ja lapsensa kolarissa ja saa myöhemmin tietää epämiellyttäviä asioita aviosuhteestaan. Vapauden teemaa lähestytään tässä tarinassa aika kivuliaan prosessin kautta, perhesiteistä irtautuminen ja “totuuden” tajuaminen ikään kuin pakottavat päähenkilön uuteen elämään ja vapauteen. Zbigniew Preisnerin huikea musiikki on ratkaiseva tekijä leffan vaikuttavuuden suhteen ja toki Juliette Binoche tekee hyvää työtä pääosassa. 4

    Reply
  2. Sininen iskee vahvasti ytimeen! Hienovarainen, vahva musiikki, mahtava käsikirjoitus, vankka ohjaus ja hieno suoritus Juliette Binochelta. Mielettömän hieno kuvaus viimeistelee mahtavan tunnelman. Mestariteos alusta loppuun!

    *****

    Reply

Leave a Comment