Trois couleurs : Rouge

Director
Krzysztof Kieślowski
Runtime
1 h 39 min
Release Date
27 May 1994
Languages
French, Hungarian
Country
 Switzerland France Poland
Genres
Drama, Mystery, Romance

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Katoin myös Kieslowskin väritrilogian. Ohjaus on mestarin työtä, harkittua. Värielementit on erittäin taiten laitettu joka leffaan. Eli yhdestä still-kuvasta, missä kohtaa tahansa tunnistaa varmasti, mistä osasta on kysymys. Enpä kuitenkaan laita sadan listalle kuin korkeintaan Blancin, joka oli aikasta hyvä musta komedia. bleu ja rouge on hidastemposia, mikä ei oo sama ku huono, mutta ei niissä kuitenkaan oo riittävästi ideoita, jotka esim. häiritsis kutkuttavalla tavalla. Ristiriitaa kyllä rakennetaan molemmissa, mutta top-100 on niin turkasen kova, että saattaa tämä polakki jäädä listan ulkopuolelle. Suosittelen toki kattoon koko trilogian, jos jollain on jääny väliin.
Tane 1.4.2005

2 thoughts on “Trois couleurs : Rouge”

  1. Punainen oli nuorempana suosikkini väritrilogiasta. Nyt se saa heikoimman arvosanan. Leffan filosofoiva sisältö on sekä vahvuus että heikkous. Tässä on jotain liian teennäistä. Ja nimenomaan sisällön suhteen siis. Jokaisessa osassa toistuva teemavärin sijoittelu lavastuksiin ja puvustuksiin on ihan toimiva ja mielenkiintoinen ratkaisu. Veljeyttä käsittelevä Punainen ilmentää teemaansa näyttämällä kuinka kaksi täysin erilaista ihmistä onnistuu lopulta keskustelun kautta löytämään ymmärryksen ja jonkinasteisen ystävyydenkin. Syvällinen, mutta tosiaan hieman teennäinen taideteos. 2.5

    Reply
  2. Punaisessa on hieman mystiikkaa ja se saa katsojassa aikaan ristiriitaisia tunteita. Iréne Jacob tekee hienon, surumielisen pääroolin. Vaikuttava, ajatuksia herättävä osa jää hieman kaihertamaan mieleen.

    Mielenkiintoisena yksityiskohtana kaikissa osissa on samanlainen kohtaus, jossa selkäväärä vanhus vaivaisesti änkee lasipulloa kierrätyskeräykseen.

    ****

    Reply

Leave a Comment