Tinker Tailor Soldier Spy

Director
Tomas Alfredson
Runtime
2 h 07 min
Release Date
9 December 2011
Languages
French, English, Russian, Hungarian
Country
 Germany France United Kingdom
Genres
Drama, Mystery, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov

Ihan hyvätunnelmainen jännäri, joskin hieman hidastempoinen välillä. Gary Oldman osoittaa jälleen kerran loistavat lahjansa. Miten voi tehdä näin hyvän roolin kaverina, joka on olemukseltaan täysin ilmeetön ja pidättyväinen.
***  Tipov 20.6.2012

Toisella kerralla tuntui vielä paremmalta kuin ensimmäisellä. Todella taitavasti rakennettu verkkainen, mutta toisaalta kuitenkin intensiivinen tunnelma ja huikea näyttelikaarti tietysti herkkuna päälle.
***½  Tipov 24.11.2013

5 thoughts on “Tinker Tailor Soldier Spy”

 1. Tää paranee kerta kerralta. Tarinan rakenteen hienous alkaa avautua vasta useampien katsolukertojen myötä. Uskomaton all star -kenttä kyllä näyttelijöinä ja kaikki tekevät mahtavaa työtä, ainoastaan David Dencik Esterhasena jää vähän valjuksi. Oldman on todella mahtava ja Toby Jones ja Mark Strong pitää mainita erikseen huikeasta poppoosta. Parasta tässä leffassa on kuitenkin tunnelma, joka pysyy jatkuvasti intensiivisenä, vaikka kerronta ei missään kohtaa lähde yrittämään liikaa. Tarina etenee luonnollisen oloisesti omilla ehdoillaan ja antaa näyttelijöiden ottaa kohtauksista kaiken mehun irti. Nousee listalle. 4.5

  Reply
 2. Tää oli jo mun uudella listalla, mutta nyt uuden katselukerran jälkeen nostan myös arvosanan puolikkaan päähän maksimista. Olen aina pitänyt tän hitaasta ja johdonmukaisesta temmosta ja nyt kun on saikun takia tullut katsottua kosolti (yleensä heikkoja) kyttä/agenttileffoja, niin entisestään on ruvennut arvostamaan tän huolella ja ajatuksella tehtyä juonta. Niin se vaan yleensä on, että less is more. Eli ei tarvii aina räjäytellä ja riehuja ja mätkiä, jotta katsojan saa pidettyä otteessaan.

  Gary Oldman on tosiaan aivan fantastinen pääosassa. Vähäeleisyydestä huolimatta kaveri tuo rooliinsa gravitasia. Ite pidän varsinkin lopun kohtauksesta Colin Firthin kanssa.
  ****½

  Reply
 3. Nostan arvosanan täyteen vitoseen. Ainoa pikku huomautus koskee Prideuauxin väijytystä Unkarissa. Mielestäni tuon kohtauksen toteutus jättää toivomisen varaa (erityisesti tarjoilijan näyttelijäsuoritus), mutta kokonaisuus on niin loistava, että tämä ei paljoa paina vaakakupissa. Tunnelmaltaan yksinkertaisesti mahtava vakoilutrilleri. Rakenteen leikkaus on erityisen hyvin onnistunut korkeasta vaikeuskertoimesta huolimatta kaikkine takautumineen ja sivupolkuineen. 5

  Reply
 4. Katsoin toisen kerran tämän nyt ja en vieläkään päässyt oikein kärryille mitä tässä tapahtuu. Eka kerta ilman tekstejä ja nyt krapulassa, joten huomiokyky ei ehkä ollut korkeimmillaan. Hyvin toteutettu leffa ja mahtavia näyttelijöitä, mutta meikäläiseltä vaatinee näköjään vielä kolmannen katselun, ennen kuin pystyy kunnolla tämän arvioimaan. Valtava määrä henkilöitä ja järjestöjä eikä aina edes ole kärryillä puhutaanko henkilöstä vai agentuurista. Pitänee tehdä kartta ens kerralla ennen katsomista =D Arvosana pysyy 3 tähdessä.

  Reply

Leave a Comment