To Kill a Mockingbird

Director
Robert Mulligan
Runtime
2 h 09 min
Release Date
25 December 1962
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Crime, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Ihan kohtalaisesti toimiva klassikko, jota ajan hammas on nakertanut jonkin verran. Gregory Peck on hyvä Atticus Finchin roolissa, mutta muuten tässä on aika paljon kohtauksia lapsinäyttelijöiden välillä ja ne tuntuvat kohtuu epäaidoille. Sinänsä harmi, sillä henkilöhahmot perustuvat Harper Leen lapsuuteen. Pikkulikka on tietysti Lee, mutta vielä mielenkiintoisempi hahmo olisi voinut olla naapurin tädille kesäisin hoitoon tuleva Dill. Kyseessä on tietysti Truman Capote, joka vietti nuoruudessa aikaa Harperin naapurissa. Ikävä kyllä Dillin rooli on pieni ja lähinnä arsyttävä. Toisaalta ehkä sitä oli myös Capote junnuna 🙂
**½  Konda 10.12.2017

2 thoughts on “To Kill a Mockingbird”

  1. Luin kesälomalla Harper Leen romaanin, ja pitihän se leffakin katsoa perään. Elokuvaksi muutettuna tarina tuntui typistyvän paljon, mutta keskeisimmät tapahtumat oli kuitenkin mahdutettu filmatisointiin. Gregory Peck oli tosiaan nappivalinta rooliinsa, samoin Tim Robinsonin tulkinta oli hyvä. Häntä näytteli näemmä sellainen kaveri kuin Brock Peters. Muista aikuisten vetämistä rooleista ei hyvää sanomista irtoa.

    Kyllä siinä niin olisi käynyt, että jos olisin ensin nähnyt leffan niin kirja olisi jäänyt lukematta. Tähdistäkin voi päätellä.

    2

    Reply

Leave a Comment