Poster for the movie ""

Tolkien

Director
Dome Karukoski
Runtime
1 h 52 min
Release Date
3 May 2019
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama, History, War, Romance

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Dome Karukoski pääsi ohjaamaan ison luokan Hollywood-leffan ja se on jo iso meriitti sinällään. Sormusten herran kirjoittajan nuoruusvuosiin keskittyvä leffa nojaa kuitenkin liiaksi siihen, että jokainen Tolkienin teko ja elämää koskettava tapaus olisi sinällään kiinnostava juttu. Nicholas Houltin johdolla näyttelijät tekevät hyvää työtä ja elokuva kulkee kyllä perusraiteita pitkin eteenpäin, mutta melko valjuksi ja mielikuvituksettomaksi kerronta jää, kun kuitenkin fantasiakirjallisuuden suurhahmoa käsitellään.
**½  Tipov 12.5.2019

1 thought on “Tolkien”

  1. Dome Karukosken Hollywood-avaus on onnistunut elämänkertaelokuva lähes kaikkien (nimeltä) tuntemasta J.R.R. Tolkienista. Nicholas Hoult suoriutuu hyvin Tolkienin roolista ja vaimoa näyttelevä Lily Collins tekee myös hyvää työtä. Karukosken ohjaus on kansainvälistä tasoa.

    Elokuvan jakautuminen kahdelle aikajanalle ei ole täysin sujuvaa, vaan välillä toinen on jo ehtinyt unohtua eikä kerronta ole sujuvaa. Puutteistaan huolimatta elokuva on mielenkiintoinen ja mukavaa seurattavaa. Ehdottomasti hyvä kansainvälinen avaus Domelta.

    ***

    Reply

Leave a Comment