Trumbo

Director
Jay Roach
Runtime
2 h 04 min
Release Date
27 October 2015
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Kommunistijahdin vainoharhaisia tunnelmia käydään läpi käsikirjoittaja Dalton Trumbon elämäntarinan kautta. Mustalle listalle ja vankilaan joutunut kynäniekka voitti salanimellä Oscar-pystejä, kunnes ilmapiiri jenkkilässä viimein alkoi tervehtyä. Bryan Cranston tekee Trumbona erinomaisen suorituksen. Kiinnostava tarina, mutta elokuvallinen ilmaisu on hieman latteaa.
**½  Tipov 12.12.2016

2 thoughts on “Trumbo”

  1. Viihdyttävä ja koskettavakin elokuva. Cranstonin erittäin mainio rooli kannattelee elokuvaa mukavasti. Helen Mirren on sivuosassa niin ärsyttävä, että joutuu miettimään onko näyttelijäsuoritus onnistunut.

    ***

    Reply
  2. Hyvä ja onnistunut kuvaus Dalton Trumbon elämästä. Itelle kaverin tarina oli tuntematon, joten se lisäsi ehdottomasti mielenkiintoa. Breaking Badissa loistanut Bryan Cranston vetää nimikkoroolin todella upeasti. Leffassakin (roolihahmona) esiintyvä ja Trumbon hyvin tuntenut kävelevä muumio Kirk Douglas oli myös vuolaasti kehunut Cranstonin suoritusta. Helen Mirrenin tulkinta Hedda Hopperista on tosiaan aika mustavalkoinen (painotus mustalla), mutta lukemani perusteella täti oli oikeastikin aikamoinen bitch.
    ***

    Reply

Leave a Comment