2 thoughts on “Twin Peaks: Fire Walk with Me”

  1. Mahtavan tunnelmallinen ja outo, hieno kokemus. Paljon on tapahtumia ja hahmoja, ehkä osa hahmoista jää hieman liian vähälle ruutuajalle jopa, mutta leffa pysyy koko ajan erittäin mielenkiintoisena. Donnan roolin vetää valitettavasti Moira Kelly eikä Lara Flynn Boyle ja tämän suoritus jää hieman kaivelemaan mieltä. Boyle ei vain ehtinyt tekemään roolia, koska oli jo kiinni neljässä muussa projektissa.

    Taattua ja nautittavaa Lynchiä ja tämä saa janoamaan lisää. Tämän jälkeen Twin Peaksin kolmannesta kaudesta saattaisi saada hieman enemmän irti, tässä vaikutti sen verran paljon olevan johtolankoja siihen liittyen. Toisaalta pieni petraus ei paljoa vielä tee, sen verran kasa kakkaa Season 3 kyllä ensi katsomalta oli.

    **** 1/2

  2. Ajatuksellisesti todella hieno ja syvällinen leffa Lynchiltä. Pidän tätä ensisijaisesti täysin itsenäisenä teoksena, vaikka tietysti tarinan kytkökset sarjaan ovat vahvat. Insestin pilaamasta elämästä ja sen aiheuttamasta syöksykierteestä tässä kerrotaan murhamysteerin ohella, mutta kerronnan taso on vahvasti symbolinen ja psyykkiseen huntuun kääritty.
    Alkuosa, jossa käydään ajallisesti edellisessä vuodessa ennen elokuvan varsinaisten tapahtumien käynnistymistä, on mielestäni hieman kyseenalainen valinta tähän kokonaisuuteen, ensinnäkin liiallisen liioittelevan huumorinsa takia ja ylipäätään mietin, että onko se tämän elokuvan kannalta edes välttämätön osio? No, kyllä se siellä menee ja vahvuuksia tässä omalaatuisessa leffassa on valtavasti pienestä epätasaisuudesta huolimatta. 4½

Leave a Comment