Tyhjiö

Tyhjiö

Director
Aleksi Salmenperä
Runtime
1 h 37 min
Release Date
28 September 2018
Languages
English, suomi, Russian
Country
 Finland
Genres
Drama, Comedy, Romance

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Aleksi Salmenperän uusin tarkastelee inspiraationsa menettäneen kirjailijan (Tommi Korpela) ja näyttelijän töitä tekevän vaimonsa (Laura Birn) suhdetta sekä taiteilijaelämän lainalaisuuksia. Kohtuullisen lupaavasti starttaava tarina jää kuitenkin hieman kiertämään tyhjäkäyntiä, eikä mitään maata mullistavaa ole luvassa sen paremmin tarinan kuin kuvallisenkaan toteutuksen puolesta.
**½  Tipov 15.10.2018

1 thought on “Tyhjiö”

  1. Aleksi Salmenperän käsikirjoitus on mielestäni oivallinen ja virkistävä. Elokuva tuntuu tuoreelta ja aidolta. Tyylikäs mustavalkokuvaus sopii tunnelmaan. Näyttelijät tekevät hienoa työtä ja kokonaisuus on erittäin onnistunut.

    Elokuva oli nautinnollinen katselukokemus, mutta samalla heräsi epätoivo suomalaista elokuvateollisuutta kohtaan. Tämä leffahan ei saanut minkäänlaista tukea Suomen Elokuvasäätiöltä (eikä kaiketi muualtakaan) tukieuroja lainkaan. Kamera- ja valokalusto saatiin ilmaiseksi eivätkä näyttelijät (ainakaan Laura Birn ja Tommi Korpela) ottaneet palkkaa työstä. Näpäytyksenä leffa toki pokkasi neljä Jussi-palkintoa mm. parhaasta elokuvasta ja ohjauksesta.

    Leffan tunnelma muistuttaa aitoudessaan tanskalaista elokuvaa ja kohtaukset tuntuvat kovin aidoilta. Suosittelen lämpimästi katsomaan tämän poikkeuksellisen elokuvan.

    *** 1/2

Leave a Comment