W

Director
Anna Eriksson
Runtime
1 h 42 min
Release Date
23 September 2022
Languages
Cantonese, French
Country
 Finland
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Smicer
Spini
Tane
Tipov

Anna Eriksson on ohjannut, käsikirjoittanut, lavastanut, säveltänyt ja leikannut raskasta symbolismia sisältävän elokuvansa omin voimin, mikä on sinänsä kunnioitettava saavutus. Lavastus ja tilan käyttö on leffan parasta antia ja myös kuvaus on kohdallaan. Tekotaiteellisen oloiseen sisältöön en sen sijaan päässyt lainkaan kiinni. Yksipuolisen ahdistaviin ja sadistisiin tunnelmiin olisi kaivannut kontrasteja mukaan.
*½  Tipov 26.9.2022

3 thoughts on “W”

 1. Eiks Anna Eriksson joutunut tän leffan tiimoilta johonkin sanaharkkaan parin leffakriitikon kanssa? Oli nähtävästi ollut liian huonot arviot. Kannattaa Tipi olla varuillaan tai Anna soittaa kohta sullekin 😀

  Reply
 2. Anna itse asiassa nähtiin esittelemässä elokuvaansa, kun teatterissa käytiin tämä tsiigaamassa. Kotimaan piirit on sen verta pienet, että aina pitää varoa. 🙂 Puppe kylläkin tais pitää tästä.

  Reply
 3. Tämä oli kyllä mielestäni varsin tyylikäs ja (ahdistavan) tunnelmallinen. Välillä mennään hieman turhan taiteellisuuden puolelle ja ilonpilkahduksia kaipaisi hieman enemmän kaiken synkkyyden keskelle. Kokonaisuutena kuitenkin mielestäni iso tasonnosto tekotaiteellisen M:n jälkeen. Yleinen visuaalinen taso on hyvä ja muutamassa kohtauksessa tyylikkyys nousee huimalle tasolle.

  Katseluajankohta: 2022/09

  ***

  Reply

Leave a Comment