Poster for the movie "Cold War"

Zimna wojna

Director
Paweł Pawlikowski
Runtime
1 h 28 min
Release Date
8 June 2018
Languages
Hrvatski, French, German, Italian, Polish, Russian
Country
 United Kingdom France Poland
Genres
Drama, Romance, Music

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Puolalaislähtöisen Pawel Pawlikowskin elokuva käsittelee kiinnostavalla ja realistisella tavalla kommunistisen aikakauden järjestelmää Puolassa ja muuallakin euroopassa. Pääosassa ovat muusikot, jotka setvivät keskinäistä suhdettaan ja loikkaavat länteen paremman elämän toivossa. Leffan mustavalkokuvaus on erittäin tyylikästä ja ainoa selkeä ongelma on rakenteen puolella, tässä nimittäin tulee monta ajallista hyppyä, jotka vähän liikaa hajauttavat kerrontaa.
***  Tipov 9.11.2018

2 thoughts on “Zimna wojna”

  1. Puolikas lisää. Kuvaus on todellakin hienoa ja tunnelma kohdallaan, vaikka leikkauksessa ei ihan täysin ole rakenteen puolesta onnistuttu. Pawlikowski on tämän hetken kiinnostavimpia eurooppalaisia ohjaajia ja Joanna Kulig tekee hienon roolin naispääosassa. 3½

    Reply
  2. Toisen maailmansodan jälkeisessä Puolassa valtiovalta päättää etsiä uusia kykyjä saadakseen tanssitaiteen ja kansanmusiikin uuteen kukoistukseensa. Myös Pawlikowskin edellisen leffan Idan mustavalkoisena ja 4/3 kuvannut Lukasz Zal tekee tässä(kin) erinomaisen tyylikästä jälkeä. Molemmat leffat muuten olivat ehdolla parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarin lisäksi parhaasta kuvauksesta.

    Viihdyttävän tunnelmallinen elokuva on hieno katsaus 1950-luvun Puolan kulttuuriin. Pawlikowskin ohjaus osuu nappiin ja kokonaisuus on hyvin tiivis ja vaikuttava. Rakenteessa on tosiaan pientä ongelmaa, kun itsekin joutui välillä pohtimaan, että mitähän tässä nyt oikein tapahtui välissä.

    *** 1/2

    Reply

Leave a Comment