Vieraskirja

Vieraskirja sekalaiselle keskustelulle

 
 
 
 
 
 
Fields marked with * are obligatory.
Your E-mail address wil not be published.
For security reasons we save the ip address 3.227.233.78.
It might be that your entry will only be visible in the guestbook after we reviewed it.
We reserve our right to edit, delete, or not publish entries.
167 entries.
Pöppi Pöppi wrote on May 28, 2016 at 20:56:
Toivotan Ingridin erittäin tervetulleksi joukkoomme! Samalla päätän valitettavan pitkän hiljaiseloni ja yritän pysyä taas aktiivisena. Tupla-U varmaankin liittyy myös joukkoomme lähitulevaisuudessa.

Top 100 -listoihin olisiko mahdollista lisätä seuraavia sarakkeita:

-Keskiarvo friikkiläisten joukossa
-Montako friikkiläistä arvostellut leffan
-IMDB-arvosana
-Montako sijaa muutos edelliseen listaan verrattuna (vihreä + ja punainen -)

Viimeinenhän toki tavallaan jo näkyykin, mutta olisiko tuo vihreä ja punainen sellainen, mistä paremmin näkisi mihin suuntaan leffa mennyt ja paljonko. Tää vois olla edellisen sijoituksen tilalla tai lisäksi. Onko muilla mielipiteitä?
Spini Spini wrote on May 4, 2016 at 21:26:
Ehdottomasti hienoa, että on tullut uusi aktiivinen jäsen joukkoon. Itse olen taantunut laiskasta kommentoijasta aivan ala-arvoisen säälittäväksi lusmuksi. Katson leffoja tosi harvoin. Tuota urheilua kun tulee joka tuutista, mutta kyllä mä joskus vielä repäisen ja hapetun töllön ääressä muutakin kuin urheilua tuijottamassa 🙂
Tane Tane wrote on May 3, 2016 at 21:21:
Joo tää puhelinkulttuuri on osasyy. Ei jaksa naputella. Toinen syy on, että tulee katottua se 5 leffaa vuodessa, mutta muistelen ilolla vanhoja hyviä leffoja. Täytyy pyrkiä arvostelemaan, vaikka sitten kommenttikenttään. Eikös se Conda siitä soittele tähdet.

Ingridille propsit hyvistä arvosteluista. Melko korkeita pointseja näyttää kyllä tulevan.
Tipi Tipi wrote on May 2, 2016 at 20:59:
Erinomaista Ingrid. Vaikuttaa siltä että ollaan saatu kolmas aktiivinen jäsen tänne. Tosin Tane ilmeisesti lukee palstaa aktiivisesti, mutta panttaa sanaista arkkuaan. Mä syytän tätä puhelinkulttuuria. Pöytäkoneelta on paljon mukavampi naputella, ja näkeekin jotain siitä ruudulta.

Mutta Puppe! Herätys mies:) Ja kysy jos Tupla-U lähtis myös joukkoon mukaan. Saatais lisää naisvoimaa ja uutta näkökulmaa tänne.

Eka top-100 lista on aina tuskaisen väännön takana, mut sit kun sen lopulta saa kasaan, niin sitä on nautinto päivitellä ja muokkailla. Se tuo vielä uuden ulottuvuuden laffaharrastukseen.
Ingrid Bergman Ingrid Bergman wrote on May 1, 2016 at 21:57:
No niin, parit kommentit ja yksi uusi arvostelu kirjoitettu, tästä se lähtee. Lisäksi TOP 100 lista muovautumassa, se ei olekaan ihan piece of cake! Pikkuisen esimakua mitä tuleman pitää, eli kärkisijoille menossa mm. Babel, Million Dollar Baby, Black Swan, Saving Private Ryan, Atonement, Jane Eyre, Elysium, Mad Max Fury Road...ja yksi Terminator tottakai 😉

Kiva päästä joukkoon mukaan, kiitos erityisesti Kondalle!

Ps. Tahti kiihtyy kun pääsen kirjoittamaan muulla kuin minitabletilla... 😕
Tipi Tipi wrote on April 24, 2016 at 20:27:
Mahtava juttu että on saatu uusi jäsen leffafriikkien (laiskaan) kerhoomme! Hyvä Konda ja tervetuloa Ingrid! Erityisen hienoa on se, että nyt on myös naisjäsen tuomassa näkemystään arvosteluihin. Nimi on Ingridillä ehdottomasti kohdillaan ja Casablancan arvostelua jäämme venttaamaan:)
Konda Konda wrote on April 22, 2016 at 17:14:
Draftasin uuden jäsenen leffasivustolle eli Ingrid arvioi jatkossa leffoja kanssamme. Ingrid on entinen koulukaveri Mikkelistä ja todellinen elokuvien ystävä ja suurkuluttaja, joten innolla voimme odottaa hänen mielipiteitään elokuvien maailmasta.

Samaan hengen vetoon julistan kisan siitä, kumpi saa top100-listan julkaistua aiemmin, Ingdrid vai Masa. Masallahan on vuoden etumatka, mutta valtava motivaation puute, joten tiukaksi mennee kisa 🙂
Tipi Tipi wrote on April 14, 2016 at 23:11:
Pieni väliaikapäivitys eli aloitin siis vuoden alussa laskemaan katsomieni leffojen määrää. Maaliskuun jälkeen kasassa on 137 katsottua leffaa, vuoden alusta lukien siis. Itse asiassa yllättävän hyvä tahti ottaen huomioon, että nollapäiviä on oman leffaprojektin takia tullut aika paljon. Tasaisen matikan mukaan se arvioitu 500 leffaa (vuodessa) menee rikki, tosin täytyy muistaa että futiksen EM-kisat ja olympialaiset varmaan vaikeuttaa tilannetta jossain määrin.
Konda Konda wrote on March 23, 2016 at 14:54:
Poikien (tai siis nyt siskosten) sukupuolenvaihdot ei meikää niin kiinnostaa, mutta se tekeekö hemmot enää koskaan mitään katsomisen arvoista kyllä mietityttää. Jupiter Ascending oli kyllä sellaista roskaa, että ainakaan kovin helposti heille ei ison budjetin leffaan rahaa enää löydy.
Tipi Tipi wrote on March 17, 2016 at 22:40:
Wachowskit on nyt molemmat naisia. Ensin Larrystä tuli Lana muutama vuosi sitten ja nyt Andy vaihtui Lillyyn. Aika kova setti että molemmat veljekset vaihtaa sukupuolta. Nyt jännitetään sitä, että vaihtaako jompi kumpi vielä takaisin, vai ovatko veljekset nyt lopullisesti siskoksia keskenään.

Konda havaitsi, että Ornon arvosteltua American Beautyn, siitä tuli eka leffa jonka kaikki 7 jäsentä ovat arvostelleet. Hyvä homma sinällään, mut aika heikko esitys kuitenkin, kun nyt varmaan yli 100 leffaa ainakin noista arvioiduista löytyy jotka kaikki ovat nähneet. On Ramboja, Rockeja ja niin edelleen. Tähtiä pojat, tähtiä!
Tipi Tipi wrote on February 29, 2016 at 12:56:
Rockyn tiputtaminen listalta tapahtui luonnollisesti karvain mielin. Tarina toimii siinä mielestäni loistavasti ja näyttelijät ovat tosi hyviä omiin rooleihinsa, mutta Rockyn matsi Apollon kanssa on niin heikkotasoisesti toteutettu, että se väkisinkin vie hieman fiilistä lopusta. Erinomainen leffa kuitenkin kyseessä. Taistelu listapaikoista kovenee vuosi vuodelta ja huiketa klassikkojakin joutuu jättämään ulos:(
Konda Konda wrote on February 20, 2016 at 21:27:
Tipin uusi lista löytyy nyt sivuilta. Tulevaisuudessa toivon, että uudet listat tulisi juuri siinä muodossa kun ne nyt on sivuilla, helpottaa meikän tekemistä.

Santerin listan suurin peikko on The Reflecting Skin (peräti sijalla 17!). Pari kertaa olen sitä alkanut kattoo, mutten ole jaksanut loppuun asti. Witness ja 300 ovat myös leffoja, jotka eivät koskaan omalle listalle päätyisi. Ex Machina ei myöskään ole mielestäni lista kamaa, mutta se on nähty vasta kerran, joten lopullista tuomiota ei voi vielä antaa.

Rushin debyytti peräti sijalla 22 yllätti ja samalla Das bootin ja kummisetä kakkosen heikot sijat. Yllättävää oli myös, että Tipin suosikit Deliverance ja Days of Heaven tipahti molemmat noin 60 sijaa ja Rocky jopa ulos koko listalta!
Tipi Tipi wrote on February 20, 2016 at 15:54:
Uusi Top-100 listani on tulossa, kunhan Konda saa sen ilmoille. Kamppailu listapaikoista on armotonta ja peräti 18 leffaa tipahti edelliseltä listaltani. Toisaalta 3 paluumuuttajaakin ilmaantui.

Listaleffat vuosikymmenittäin:

1920-luku 2
1930-luku 0
1940-luku 1
1950-luku 0
1960-luku 4
1970-luku 13
1980-luku 12
1990-luku 35
2000-luku 20
2010-luku 13

Ensi kertaa 70-luku ohitti 80-luvun. 90-luku pysyy ihmevuosikymmenenä, joka tuotti järjettömän määrän laatuelokuvia. Ennen 70-lukua listalle on hyvin vaikea päästä.

Listaleffat maakohtaisesti:

USA 76

Iso-Britannia 6
Ranska 5
Italia 4

Tanska 2
Saksa 2

Uusi-Seelanti 1
Espanja 1
Itävalta 1
Suomi 1
Kanada 1

Jenkit dominoi tuttuun tyyliinsä. Yhteensä vain 11 maata edustettuina. Se on harmittavan vähän, kun kuitenkin joka puolella leffoja tehdään.
Tipi Tipi wrote on January 24, 2016 at 21:03:
Luin tossa Hitchcockin elämänkerran ja siellä oli pari aika mielenkiintoista juttua, jotka kertovat jotain elokuva-alasta ja sen tekijöistä.

Kuuluisa näyttelijädiiva Marlene Dietrich myönsi melko avoimesti, ettei ollut koskaan kiinnostunut tekemistään elokuvista sinällään. Hänelle oli vain tärkeintä näyttää kuvissa mahdollisimman kauniilta ja ennen kaikkea nuorelta. Hänen sopimuksessaan esimerkiksi Hitchcockin kanssa luki, että Dietrich sai itse ohjata omat kohtauksensa eli määrätä valaistuksesta ja kamerakulmista siten, että hän näytti aina mahdollisimman hyvältä (omasta mielestään). Vanhemmaksi tultuaan Dietrich sulkeutui omaan kotiinsa ja irtisanoi palvelijansa, eikä suostunut tapaaman juuri ketään, koska hän halusi ihmisten muistavan hänet nuorena ja kauniina elokuvatähtenä. Että näin...

Hitchcock itse puolestaan oli tunnettu tarkasta ja yksityiskohtaisesta ennakkosuunnittelustaan. Hän oli myös hyvin herkkä oman näkemyksensä epäsuorankin kritisoinnin suhteen. Kaikki näyttelijät tiesivät tämän, mutta eräs Roy Thinnes erehtyi silti ehdottamaan "Hitchille", että hänen näyttelemänsä varas älyäisi varmaankin käyttää kumihanskoja kuvattavassa ryöstökohtauksessa. Kässärissä ei näin lukenut. Hitch muuttui jäiseksi, mutta suostui ja kohtaus kuvattiin molemmilla tavoilla. Iltapäivällä Thinnes sai ilmoituksen, että Hitchin aikaisemmin esittämä illalliskutsu tiettyyn ravintolaan oli peruttu. Thinnes kuitenkin meni kyseiseen ravintolaan ja näki että Hitch oli paikalla, mutta istui eri pöydässä. Seuraavana päivänä tuli soitto, että Thinnes on irtisanottu ja uusi näyttelijä on palkattu hänen tilalleen. Ilmeisesti ohjaaja oli Hitchcockin mielestä se joka määrää:)
Spini Spini wrote on January 21, 2016 at 21:53:
Tipi järkyttyi pahasti taannoin kun kerroin, että tällä tahdilla katson vuoden aikana ehkä 20-30 leffaa. Myönnän elokuvien katselun vähentyneen tosi minimiin kohdallani viime vuosina. Urheilun harrastaminen ja urheilun katsominen vie käytännössä kaiken liikenevän vapaa-ajan. Mulla urheilun seuraaminen, urheilujuttujen lukeminen jne. on viime vuosina puolestaan vaan paisunut ja leffoille ei oikein jää tilaa. Lauantaina tosin marssin teatteriin tsiikaamaan Tarantinon uusimman. Ehkä se tästä elpyy...
Tipi Tipi wrote on January 8, 2016 at 10:22:
Toihan on jo ihan kohtuu määrä Konda. Se meinaa suunnilleen sitä et kolmena päivänä neljästä on tullut leffa tsiigattua. Ei huono. Kävin muuten leffateatterissa viime vuonna 76 kertaa. Toissa vuonna muistaakseni 72 oli lukema. Ja käytännössä kaikki työaikana. Ei paljon näkemisen arvoisia uutuuksia jää näkemättä.
Konda Konda wrote on January 4, 2016 at 19:55:
Itsellänihän katsotut leffat on käytännössä kaikki ylhäällä excelissä (joskus unohdan listaa päivittää eli joitain leffoja sieltä saattaa puuttua) ja siitä kun tarkastin, niin viime vuonna tuli katsottua 279 elokuvaa.

Jäätävä polte leffasta pieni artikkeli hesarissa:
http://www.hs.fi/kulttuuri/a1451882642392
Tipi Tipi wrote on January 3, 2016 at 11:09:
Kaikki lasketaan (pitkät leffat siis, ei lyhäreitä). Nimenomaan on tarkoitus kartoittaa tuota katselutiheyttä. Ekan kahden päivän aikana on 3 tullut katsottua eli normaalirytmiä mennään.
Spini Spini wrote on December 31, 2015 at 15:05:
Lasketko siis Tipi vain uudet leffat vai kaikki jotka katsot myös uudelleen jo ties kuinka monetta kertaa?
Tipi Tipi wrote on December 30, 2015 at 20:05:
Ensi vuonna eli ylihuomenna käynnistyy seurantaprojekti: Lasken jokaisen leffan joka tulee kalenterivuoden 2016 aikana katsottua. Taustalla on pelko siitä, ettei tule katsottua riittävästi elokuvia:) Oma veikkaus on että 500 menee rikki, mutta sittenhän tuo nähdään. Tammikuun jälkeen varmaan jo jonkun ennusteen voipi tehdä. Liittykää mukaan laskemaan...