Vieraskirja

Vieraskirja sekalaiselle keskustelulle

 
 
 
 
 
 
Fields marked with * are obligatory.
Your E-mail address wil not be published.
For security reasons we save the ip address 3.81.28.10.
It might be that your entry will only be visible in the guestbook after we reviewed it.
We reserve our right to edit, delete, or not publish entries.
175 entries.
Tipi Tipi wrote on February 20, 2016 at 15:54:
Uusi Top-100 listani on tulossa, kunhan Konda saa sen ilmoille. Kamppailu listapaikoista on armotonta ja peräti 18 leffaa tipahti edelliseltä listaltani. Toisaalta 3 paluumuuttajaakin ilmaantui.

Listaleffat vuosikymmenittäin:

1920-luku 2
1930-luku 0
1940-luku 1
1950-luku 0
1960-luku 4
1970-luku 13
1980-luku 12
1990-luku 35
2000-luku 20
2010-luku 13

Ensi kertaa 70-luku ohitti 80-luvun. 90-luku pysyy ihmevuosikymmenenä, joka tuotti järjettömän määrän laatuelokuvia. Ennen 70-lukua listalle on hyvin vaikea päästä.

Listaleffat maakohtaisesti:

USA 76

Iso-Britannia 6
Ranska 5
Italia 4

Tanska 2
Saksa 2

Uusi-Seelanti 1
Espanja 1
Itävalta 1
Suomi 1
Kanada 1

Jenkit dominoi tuttuun tyyliinsä. Yhteensä vain 11 maata edustettuina. Se on harmittavan vähän, kun kuitenkin joka puolella leffoja tehdään.
Tipi Tipi wrote on January 24, 2016 at 21:03:
Luin tossa Hitchcockin elämänkerran ja siellä oli pari aika mielenkiintoista juttua, jotka kertovat jotain elokuva-alasta ja sen tekijöistä.

Kuuluisa näyttelijädiiva Marlene Dietrich myönsi melko avoimesti, ettei ollut koskaan kiinnostunut tekemistään elokuvista sinällään. Hänelle oli vain tärkeintä näyttää kuvissa mahdollisimman kauniilta ja ennen kaikkea nuorelta. Hänen sopimuksessaan esimerkiksi Hitchcockin kanssa luki, että Dietrich sai itse ohjata omat kohtauksensa eli määrätä valaistuksesta ja kamerakulmista siten, että hän näytti aina mahdollisimman hyvältä (omasta mielestään). Vanhemmaksi tultuaan Dietrich sulkeutui omaan kotiinsa ja irtisanoi palvelijansa, eikä suostunut tapaaman juuri ketään, koska hän halusi ihmisten muistavan hänet nuorena ja kauniina elokuvatähtenä. Että näin...

Hitchcock itse puolestaan oli tunnettu tarkasta ja yksityiskohtaisesta ennakkosuunnittelustaan. Hän oli myös hyvin herkkä oman näkemyksensä epäsuorankin kritisoinnin suhteen. Kaikki näyttelijät tiesivät tämän, mutta eräs Roy Thinnes erehtyi silti ehdottamaan "Hitchille", että hänen näyttelemänsä varas älyäisi varmaankin käyttää kumihanskoja kuvattavassa ryöstökohtauksessa. Kässärissä ei näin lukenut. Hitch muuttui jäiseksi, mutta suostui ja kohtaus kuvattiin molemmilla tavoilla. Iltapäivällä Thinnes sai ilmoituksen, että Hitchin aikaisemmin esittämä illalliskutsu tiettyyn ravintolaan oli peruttu. Thinnes kuitenkin meni kyseiseen ravintolaan ja näki että Hitch oli paikalla, mutta istui eri pöydässä. Seuraavana päivänä tuli soitto, että Thinnes on irtisanottu ja uusi näyttelijä on palkattu hänen tilalleen. Ilmeisesti ohjaaja oli Hitchcockin mielestä se joka määrää:)
Spini Spini wrote on January 21, 2016 at 21:53:
Tipi järkyttyi pahasti taannoin kun kerroin, että tällä tahdilla katson vuoden aikana ehkä 20-30 leffaa. Myönnän elokuvien katselun vähentyneen tosi minimiin kohdallani viime vuosina. Urheilun harrastaminen ja urheilun katsominen vie käytännössä kaiken liikenevän vapaa-ajan. Mulla urheilun seuraaminen, urheilujuttujen lukeminen jne. on viime vuosina puolestaan vaan paisunut ja leffoille ei oikein jää tilaa. Lauantaina tosin marssin teatteriin tsiikaamaan Tarantinon uusimman. Ehkä se tästä elpyy...
Tipi Tipi wrote on January 8, 2016 at 10:22:
Toihan on jo ihan kohtuu määrä Konda. Se meinaa suunnilleen sitä et kolmena päivänä neljästä on tullut leffa tsiigattua. Ei huono. Kävin muuten leffateatterissa viime vuonna 76 kertaa. Toissa vuonna muistaakseni 72 oli lukema. Ja käytännössä kaikki työaikana. Ei paljon näkemisen arvoisia uutuuksia jää näkemättä.
Konda Konda wrote on January 4, 2016 at 19:55:
Itsellänihän katsotut leffat on käytännössä kaikki ylhäällä excelissä (joskus unohdan listaa päivittää eli joitain leffoja sieltä saattaa puuttua) ja siitä kun tarkastin, niin viime vuonna tuli katsottua 279 elokuvaa.

Jäätävä polte leffasta pieni artikkeli hesarissa:
http://www.hs.fi/kulttuuri/a1451882642392
Tipi Tipi wrote on January 3, 2016 at 11:09:
Kaikki lasketaan (pitkät leffat siis, ei lyhäreitä). Nimenomaan on tarkoitus kartoittaa tuota katselutiheyttä. Ekan kahden päivän aikana on 3 tullut katsottua eli normaalirytmiä mennään.
Spini Spini wrote on December 31, 2015 at 15:05:
Lasketko siis Tipi vain uudet leffat vai kaikki jotka katsot myös uudelleen jo ties kuinka monetta kertaa?
Tipi Tipi wrote on December 30, 2015 at 20:05:
Ensi vuonna eli ylihuomenna käynnistyy seurantaprojekti: Lasken jokaisen leffan joka tulee kalenterivuoden 2016 aikana katsottua. Taustalla on pelko siitä, ettei tule katsottua riittävästi elokuvia:) Oma veikkaus on että 500 menee rikki, mutta sittenhän tuo nähdään. Tammikuun jälkeen varmaan jo jonkun ennusteen voipi tehdä. Liittykää mukaan laskemaan...
Tipi Tipi wrote on December 30, 2015 at 19:36:
Periaatteessa näin, mut kauhee nakuttelu tympii ja täytyy ajatella myös tulevaisuutta. Kun friikit vanhenee eli alkaa tutista ja vapista ja kaihi iskee, ei pysty enää sanomaan montako risuaitaa on peräkkäin:) Tähän ei enää kauan mene.
Spini Spini wrote on December 29, 2015 at 23:22:
Voi olla pilkunviilausta, mutta tähdet tähtinä (***, ***½ jne.) noihin arvosteluihin eikä onnettomina numeroina. Vai kuinka Tipi?!
Spini Spini wrote on December 23, 2015 at 08:45:
Nostalgiannälkää! Sitä on nyt todella ilmassa meikäläisellä, oli kyseessä sitten leffa tai tv-sarjat. Juuri tuli uusin Star Wars käytyä kattomassa. Ensi vuonna puolestaan töllöttimestä alkaa 26.1 X-Filesin 6 osainen uusi minisarja ja eiköhän tuo Twin Peaks ilmesty myös jossain vaiheessa.

Kyllä nostalgia on vaan hienoa. Siksi vanhaa urheiluakin jaksaa katsoa uudelleen.
Tipi Tipi wrote on November 7, 2015 at 21:18:
Easy Rider kuuluu pakolliseen elokuvasivistykseen. Masalle pisteet siitä että on tämän tsiigannut ja vieläpä antanut vahvan arvosanan.
Easy Rider on kunnianhimoinen prätkäleffa, jossa vedetään huumeita ja paahdetaan pitkin hehkuvia maanteita komeilla pyörillä, mutta samalla se piirtää läpileikkauksen kuuskytlukulaisesta amerikkalaisesta kulttuurista ja pohtii vapauden olemusta yksilön näkökulmasta. Jack Nicholson teki läpimurtonsa suuren yleisön tietoisuuteen nimenomaan tässä elokuvassa ja Easy Riderin menestyksen myötä Hollywoodissa alettiin antaa enemmän vapauksia "taiteellisille" projekteille ja ohjaajille. Itsellä tämä on 60-luvun top kympissä.
Spini Spini wrote on November 7, 2015 at 20:45:
Mä oon Konda samassa veneessä. Häpeäkseni myönnän että Easy Rider on edelleen näkemättä. Pitänee koettaa tämä puute korjata jotta säilytän edes jonkinlaisen uskottavuuden palstan jäsenenä.
Konda Konda wrote on November 5, 2015 at 18:29:
Mulla on edelleen käsittämättömästi kattomatta koko Easy Rider. Pitäis varmaan se jostain kaivaa ja kattoo. Toi dokkari tosin kuulostaa meikän korvaan jopa kiinnostavammalta 🙂
Tipi Tipi wrote on November 4, 2015 at 13:15:
Kattelin Easy Riderin kommenttiraidan ja dokumentin läpi. Pojat oli todella eläneet todeksi elokuvan sisällön. Yks kaveri kertoi että sen tehtävänä oli ollut hankkia yhdestä kaupungista kilo marijuanaa kuvausryhmälle ja että jokainen sätkä mikä leffassa poltetaan on aitoa tavaraa. Hopper, Fonda ja Nicholson oli kuulemme välillä niin pöllyissä, että ne unohti olevansa kuvauspaikalla ja tuijottelivat vaan höryissään johonkin kaukaisuuteen. Kamerat vaan kävi turhan päiten minuuttitolkulla eikä kukaan sanonut mitään kun Hopper itse oli ohjaaja:) Loistava leffa tämä joka tapauksessa on ja uudisti jenkkielokuvaa monella tavalla. Ensimmäistä kertaa mm. löi läpi popmusiikin käyttö ääniraidalla (raskas viulunsahaus jäi onneksi sitä myötä pian historiaan) ja mikäs sitä oli väsätessä kun artistin lupa riitti käyttöoikeudeksi. Lukuisista legendaarisista biiseistä ei siis tarvinnut maksaa mitään!
Tipi Tipi wrote on September 11, 2015 at 10:03:
Tuntematon sotilas tehdään nyt kolmannen kerran. Ensi ilta on 2017 joulukuussa. Lapinlahden lintujen ennustus siis toteutuu, vaikkakaan ohjaajana ei ole Pekka Parikka, vaan Aku Louhimies. Nyt olisi Louhimiehellä paikka tehdä se suurteoksensa myös elokuvana. Irtiottojen veroiseen fantastisuuteen kun mies ei ole vielä leffojen saralla pystynyt. Nyt on mahtava tarina pohjana ja 7 millin rahoitus taskussa. Odotukset on kovat, sillä aiemmat versiot eivät ole saaneet Linnan stoorista kaikkea potentiaalia irti.
Pöppi Pöppi wrote on September 8, 2015 at 17:59:
Pointsit myös Autiovuoren Monnille. Katoin juuri kahdesti Töpiksen parin viikon välein ja onhan se aivan huikeeta menoa =D Todella hyvin Spini muistaa kyllä! Ainoa mikä epäilyttää on tuo "oikeat pölkkypäät" ...
Konda Konda wrote on August 21, 2015 at 12:28:
Taidan olla ainoo kaveri suomessa, joka ei paljoa perusta Pekka Töpöhännästä...
Spini Spini wrote on August 20, 2015 at 09:02:
Tästä olikin Tipin kanssa juttua, että tuo Pekka Autiovuoren äänirooli Monnina Pekka töpöhännässä on aivan huikea suoritus. Muistan edelleen ulkoa Monnin viimeisen paasauksen kissoille kellarikokouksessa, joka on koko leffan yksi parhaista kohtauksista:

" Kissat, olemme kokoontuneet tänne pohtimaan sallitaanko tämän jatkua?! Maaseudun kissat, oikeat pölkkypäät tulevat tänne. Meillä on jo kovat ajat. Silakka kallistuu, kellarinluukkuja tukitaan, rotat katoavat. Ja miksi? Koska maalaiskissat, jopa jotkut hännättömät ovat niin leuhkoja että tympii. Kaikki tämä koska he ovat niin ollakseen ja huijaavat!"

Saa korjata jos meni väärin, mutta uskallan väittää sen olleen sanasta sanaan juuri noin 🙂
Tipi Tipi wrote on August 15, 2015 at 10:55:
Meredith on kyl huikea Mickey. Casting on Rockyssa muutenkin todella vahvaa. Burt Young on habitukseltaan paras Paulie mitä voi kuvitella. Talia Shire on todella hyvä myös ja ite oon aina pitänyt Sylttyä erinomaisena juuri tähän rooliin.

Pekka Autiovuoren Monni on toki ääniroolilistalla kärkipäässä ja Brandon Kummisetä on myös ääninäyttelyn ehdotonta aatelia mahtavalla karhakkuudellaan.