Vieraskirja

Vieraskirja sekalaiselle keskustelulle

 
 
 
 
 
 
Fields marked with * are obligatory.
Your E-mail address wil not be published.
For security reasons we save the ip address 3.227.233.78.
It might be that your entry will only be visible in the guestbook after we reviewed it.
We reserve our right to edit, delete, or not publish entries.
167 entries.
Tipi Tipi wrote on December 30, 2015 at 19:36:
Periaatteessa näin, mut kauhee nakuttelu tympii ja täytyy ajatella myös tulevaisuutta. Kun friikit vanhenee eli alkaa tutista ja vapista ja kaihi iskee, ei pysty enää sanomaan montako risuaitaa on peräkkäin:) Tähän ei enää kauan mene.
Spini Spini wrote on December 29, 2015 at 23:22:
Voi olla pilkunviilausta, mutta tähdet tähtinä (***, ***½ jne.) noihin arvosteluihin eikä onnettomina numeroina. Vai kuinka Tipi?!
Spini Spini wrote on December 23, 2015 at 08:45:
Nostalgiannälkää! Sitä on nyt todella ilmassa meikäläisellä, oli kyseessä sitten leffa tai tv-sarjat. Juuri tuli uusin Star Wars käytyä kattomassa. Ensi vuonna puolestaan töllöttimestä alkaa 26.1 X-Filesin 6 osainen uusi minisarja ja eiköhän tuo Twin Peaks ilmesty myös jossain vaiheessa.

Kyllä nostalgia on vaan hienoa. Siksi vanhaa urheiluakin jaksaa katsoa uudelleen.
Tipi Tipi wrote on November 7, 2015 at 21:18:
Easy Rider kuuluu pakolliseen elokuvasivistykseen. Masalle pisteet siitä että on tämän tsiigannut ja vieläpä antanut vahvan arvosanan.
Easy Rider on kunnianhimoinen prätkäleffa, jossa vedetään huumeita ja paahdetaan pitkin hehkuvia maanteita komeilla pyörillä, mutta samalla se piirtää läpileikkauksen kuuskytlukulaisesta amerikkalaisesta kulttuurista ja pohtii vapauden olemusta yksilön näkökulmasta. Jack Nicholson teki läpimurtonsa suuren yleisön tietoisuuteen nimenomaan tässä elokuvassa ja Easy Riderin menestyksen myötä Hollywoodissa alettiin antaa enemmän vapauksia "taiteellisille" projekteille ja ohjaajille. Itsellä tämä on 60-luvun top kympissä.
Spini Spini wrote on November 7, 2015 at 20:45:
Mä oon Konda samassa veneessä. Häpeäkseni myönnän että Easy Rider on edelleen näkemättä. Pitänee koettaa tämä puute korjata jotta säilytän edes jonkinlaisen uskottavuuden palstan jäsenenä.
Konda Konda wrote on November 5, 2015 at 18:29:
Mulla on edelleen käsittämättömästi kattomatta koko Easy Rider. Pitäis varmaan se jostain kaivaa ja kattoo. Toi dokkari tosin kuulostaa meikän korvaan jopa kiinnostavammalta 🙂
Tipi Tipi wrote on November 4, 2015 at 13:15:
Kattelin Easy Riderin kommenttiraidan ja dokumentin läpi. Pojat oli todella eläneet todeksi elokuvan sisällön. Yks kaveri kertoi että sen tehtävänä oli ollut hankkia yhdestä kaupungista kilo marijuanaa kuvausryhmälle ja että jokainen sätkä mikä leffassa poltetaan on aitoa tavaraa. Hopper, Fonda ja Nicholson oli kuulemme välillä niin pöllyissä, että ne unohti olevansa kuvauspaikalla ja tuijottelivat vaan höryissään johonkin kaukaisuuteen. Kamerat vaan kävi turhan päiten minuuttitolkulla eikä kukaan sanonut mitään kun Hopper itse oli ohjaaja:) Loistava leffa tämä joka tapauksessa on ja uudisti jenkkielokuvaa monella tavalla. Ensimmäistä kertaa mm. löi läpi popmusiikin käyttö ääniraidalla (raskas viulunsahaus jäi onneksi sitä myötä pian historiaan) ja mikäs sitä oli väsätessä kun artistin lupa riitti käyttöoikeudeksi. Lukuisista legendaarisista biiseistä ei siis tarvinnut maksaa mitään!
Tipi Tipi wrote on September 11, 2015 at 10:03:
Tuntematon sotilas tehdään nyt kolmannen kerran. Ensi ilta on 2017 joulukuussa. Lapinlahden lintujen ennustus siis toteutuu, vaikkakaan ohjaajana ei ole Pekka Parikka, vaan Aku Louhimies. Nyt olisi Louhimiehellä paikka tehdä se suurteoksensa myös elokuvana. Irtiottojen veroiseen fantastisuuteen kun mies ei ole vielä leffojen saralla pystynyt. Nyt on mahtava tarina pohjana ja 7 millin rahoitus taskussa. Odotukset on kovat, sillä aiemmat versiot eivät ole saaneet Linnan stoorista kaikkea potentiaalia irti.
Pöppi Pöppi wrote on September 8, 2015 at 17:59:
Pointsit myös Autiovuoren Monnille. Katoin juuri kahdesti Töpiksen parin viikon välein ja onhan se aivan huikeeta menoa =D Todella hyvin Spini muistaa kyllä! Ainoa mikä epäilyttää on tuo "oikeat pölkkypäät" ...
Konda Konda wrote on August 21, 2015 at 12:28:
Taidan olla ainoo kaveri suomessa, joka ei paljoa perusta Pekka Töpöhännästä...
Spini Spini wrote on August 20, 2015 at 09:02:
Tästä olikin Tipin kanssa juttua, että tuo Pekka Autiovuoren äänirooli Monnina Pekka töpöhännässä on aivan huikea suoritus. Muistan edelleen ulkoa Monnin viimeisen paasauksen kissoille kellarikokouksessa, joka on koko leffan yksi parhaista kohtauksista:

" Kissat, olemme kokoontuneet tänne pohtimaan sallitaanko tämän jatkua?! Maaseudun kissat, oikeat pölkkypäät tulevat tänne. Meillä on jo kovat ajat. Silakka kallistuu, kellarinluukkuja tukitaan, rotat katoavat. Ja miksi? Koska maalaiskissat, jopa jotkut hännättömät ovat niin leuhkoja että tympii. Kaikki tämä koska he ovat niin ollakseen ja huijaavat!"

Saa korjata jos meni väärin, mutta uskallan väittää sen olleen sanasta sanaan juuri noin 🙂
Tipi Tipi wrote on August 15, 2015 at 10:55:
Meredith on kyl huikea Mickey. Casting on Rockyssa muutenkin todella vahvaa. Burt Young on habitukseltaan paras Paulie mitä voi kuvitella. Talia Shire on todella hyvä myös ja ite oon aina pitänyt Sylttyä erinomaisena juuri tähän rooliin.

Pekka Autiovuoren Monni on toki ääniroolilistalla kärkipäässä ja Brandon Kummisetä on myös ääninäyttelyn ehdotonta aatelia mahtavalla karhakkuudellaan.
Tane Tane wrote on August 12, 2015 at 21:26:
Kyllähän, jos parasta äänisuoritusta haetaan, niin Burgess Meredithin Mickey on kyllä kärjessä. Katselin just Rockyn. "I never had a MANAGER...you need a MANAGER" on aivan huikeaa suorittamasta. Äänen karheus on valtavaa ja kun sillä äänellä vielä painottaa jotakin sanaa kuten tässä määnizööriä, niin on se huikeaa.
Tipi Tipi wrote on July 27, 2015 at 13:18:
Joo nollat Kaltevalla tornille. Puolen tunnin jälkeen jäi kesken se hirvitys.

Kyl toi on ihan järkevää laittaa Soderberghin versio omaksi leffakseen, koska se on remontoitu niin perusteellisesti. Ja samoilla linjoilla oon muutenkin eli omia versioitaan jos ohjaajat tehtailee leffoistaan, niin ne menee kyl samaan nippuun.

Ois kyl todella hauska tietää mitä Cimino on tuumannut Stevenin versiosta, joka on tämän omienkin sanojensa mukaan sekä "moraaliton että laiton".
Konda Konda wrote on July 25, 2015 at 01:14:
Tein tosta Steven Soderberghin leikkaamasta Heaven's Gatesta oman leffansa. Kyseessä on kuitenkin (ymmärtääkseni) toisen ohjaajan täysin kokonaan uusi näkemys leffasta ja näin ollen tämä mielestäni vaatii uuden leffapostin.

Toisaalta en nää esim. tarvetta tehdä Apocalypsesta toista leffaa eri versioille. Nämä ovat kuitenkin saman ohjaajan kaksi käytännössä "täysin" samaa leffaa. Ja jos noita ohjaajien eri versioita rupeais erottelemaan, niin mihin sitten rajan vetäisi. Esim. Das bootista on sen tuhannen versiota, joten pitäisikö niistä luoda jokaisesta omat postinsa? Mielestäni näissä tapauksissa riittää, että kirjallisesti esittää minkä version arvosteli.

Tipov, ei ollut tähtiä ton Kaltevan Tornin arvostelun mukana, joten oletan et olit antanut sille nollat.
Tipi Tipi wrote on July 24, 2015 at 13:36:
Ohjaamisen "lopettanut" Soderbergh on ryhtynyt tekemään todella mielenkiintoisia kokeiluja. Kaveri leikkaa muiden leffoista uusia versioita.

Katoin miehen omilta sivuilta Heaven`s Gaten, josta Steven oli pätkäissyt puolet pois ja muutellut kohtausjärjestystä muutenkin. Tulos oli parempi kuin alkuperäinen, joten tekisi todella hulluna mieli nähdä 2001 Avaruusseikkailu, josta kaveri on lyhentänyt ilmeisesti noin 50 minuuttia pois.

Lisäksi Soderbergh teki Hitchcockin ja Gus Van Santin Psychoista (nehän on yritetty tehdä kuva kuvalta samalla tavalla) yhdistetyn version, jossa vuorotellaan eri versioiden välillä. Tämä on tehty lähinnä opetusmielessä leffa-alan ihmisille. Katselin sitä jonkin matkaa, mutta en oikein saanut siitä paljon irti.

Kadonneen aarteen metsästäjistä mies on tehnyt version, jossa ääniraita on otettu pois (oma taustamusa soi taustalla) ja kuva muutettu mustavalkoiseksi. Ideana on kiinnittää huomio leikkaukseen (ja helpottaa sen analysointia) ja erityisesti siihen miten pelkän kuvakielen ja liikkeen avulla voidaan kertoa tarinaa ja miten kamerakulmien valinta ja ottojen suunnittelu tuottaa jouhevan kuvallisen jatkumon.
Tipi Tipi wrote on July 21, 2015 at 15:59:
Kyllä nimenomaan juuri näin on käynyt. Maku muuttuu. Tässä kun on tullut hommailtua elokuvanteon käytännöllisten asioiden parissa, niin on ihan selvästi alkanut kiinnittää enemmän huomiota teknisiin seikkoihin (kamerakulmien käyttöön, leikkauksen sulavuuteen, värimaailmaan jne.)
Toisaalta se on ikävää, koska tekniikat kehittyvät koko ajan ja väittäisin että myös (parhaiden) tekijöiden näkemys kehittyy näiden uusien teknisten mahdollisuuksien myötä. Näin ollen vanha näyttää välillä hieman vanhalta.

Toisaalta tämä lisää nautintoa, koska hienosti tehty tekninen toteutus ja kuvaus voivat nostaa tarinan aivan uusiin sfääreihin. Elokuvahan on visuaalinen taidemuoto ja se on perustaltaan kuvakerrontaa. Romaania voi arvostella huoletta pelkän sisällön perusteella, mutta elokuva ei valitettavasti toimi pelkästään hyvän kässärin varassa.

Siitä huolimatta hyvä sisältö on tietenkin kaiken perusta, jota ilman hyvää elokuvaa ei pysty tekemään. Tekninen toteutus on sen päälle rakennettua lisäarvoa, jonka merkitys vaihtelee tapauskohtaisesti.
Spini Spini wrote on July 11, 2015 at 17:25:
Puolustan näkökantaani koska Tipi puolestaan menee aina vaan pidemmälle siinä kuinka helposti kaikki luokitellaan vanhentuneeksi. Jos tänään on käytössä paremmat laitteet, tekniikka yms. niin eilisen leffat on surkeita ja vanhentuneita. Mikäli esim. sama ohjaaja tekee tarinaltaan, rooleiltaan jne. 2 yhtä hienoa lefaa, mutta toisessa on käytetty "vanhentuneen" näköistä tekniikkaa, on tämä vanhempi leffa onneton räpellys.

Karkeaa kärjistystä, mutta myöntänet Tipi itsekin että olet viime aikoina alkanut entistä herkemmin määritellä kaikkea vanhentuneeksi. Rajansa kaikella sanoisin...
Tipi Tipi wrote on July 9, 2015 at 21:01:
Roarista voi olla ton perusteella kyl vaikea saada toimivaa leffaa, mut making of saattaa olla sitäkin kiinnostavampi.

Arskan lihakset ei taida ilman digitekniikkaa enää Conaniksi kovin hyvin taipua, joten kauhulla odotan tätä uutuutta. Conan Barbaaria ja Hävittäjää arvostan kyllä kulttielokuvina hyvinkin paljon.

Kondalle pisteet kun on kahlannut noita leffahistorian merkkipaaluja viime aikoina. Spinihän oli muuten sitä mieltä että vanhentuneita leffoja ei olekaan:)
Konda Konda wrote on July 9, 2015 at 03:38:
Tipi ainakin on varmaan onnessaan, kun Arnoldilta on (nähtävästi) tulossa uus Conan leffa 🙂