127 Hours

Director
Danny Boyle
Runtime
1 h 34 min
Release Date
5 November 2010
Languages
English
Country
 United Kingdom United States of America
Genres
Adventure, Drama, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Uskomattomaan tositarinaan perustuva leffa, jossa James Franco vetää loistavan pääosaroolin. Omalta osaltani tiesin tarinan, mihin leffa perustui, jo etukäteen, joten se vei osin pois mielenkiinnosta ja yllätyksellisyydestä. Toisaalta ongelmana tässä, ja vielä pahemmin kehuja saaneessa Buried leffassa, on tapahtumien keskittyminen kokolailla yhteen paikkaan. Buriedhan multa jäi kesken about puolivälissä, kun ei enää kiinnostanut katsoa elokuvaa, jossa kuvataan vaan kaveria laatikossa…
***  Konda 18.1.2011

Hyvin toimi ja piti otteessaan. Loppupuolella suorastaan naulitsi silmät kankaaseen. Hienoa kuvausta ja maisemat ja värikylläisyys pääsivät Blu-raylla loistoonsa. Franco suoriutuu roolistaan hyvin (huomattavasti paremmin kuin Oscar-gaalasta toim. Huom.) Veikkaan että voi vielä hieman nostaa arvosanaansa toisella katselukerralla…
***½  Puppe 7.7.2011

Hyvin mielenkiintoinen. Boylelle kunniaa ohjauksesta, sillä juonen pystyy kertomaan yhdellä lauseella, mutta silti pitää hyvin pihdeissä loppuun asti. Sanoisin että Dannyboyn toiseksi paras tekele.  Ja samat sanat kuin Pupella eli saattaa arvosana vielä nousta. Jäi heti sellanen fiilis että uudestaan pitää nähdä.  Spinille muuten houkuttimena että perustuu tositapahtumiin.
***  Tipov 4.8.2011

Hieno leffa, mahtavaa kuvausta aavikkokohtauksissa. Hiukan meinaa puuduttaa välillä, mutta lopun viiltävä todentuntuisuus on käsin kosketeltavaa.
****-  Puppe 26.3.2013

Tälle myös puolikas lisää. Todella intensiivinen fiilis ja mahtavasti kuvattu.
****  Tipov 26.7.2013

1 thought on “127 Hours”

  1. Ihan hyvä, toki itsekin tiesin tarina etukäteen joten yllätyksiä ei ollut tiedossa. Pääosan esittäjä onnistuu hienosti ja tunnelma pidetään hyvin yllä. Silti en ihan Tipin ja Pöpin ylistyksien tasolle tätä nosta.
    ***

    Reply

Leave a Comment