À bout de souffle

Director
Jean-Luc Godard
Runtime
1 h 30 min
Release Date
16 March 1960
Languages
French, English
Country
 France
Genres
Crime, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Ranskalaisen uuden aallon perusteoksia. Sisältää legendaarisen pitkäksi venytetyn keskustelukohtauksen. Onhan se pitkä, mutta mitä hyvää siinä sitten on… en tiedä. Muuten ihan ok.
**  Tipov 9.12.2010

2 thoughts on “À bout de souffle”

 1. Godardin arvostetuimpiin lukeutuva elokuva kärsii ajoittain häiritseväksi käyvästä musiikista, nuhjuisesta ja latteasta kuvanlaadusta sekä Tipinkin mainitseman pitkän keskustelukohtauksen aiheuttamasta rytmitysongelmasta.

  Truffaut’n kässäriin pohjautuvasta leffasta ei ole olemassa ihan täydellistä kopiota ja muutamista kohtauksista puuttuu jonkin verran ruutuja sieltä ja täältä. Tämä ei kuitenkaan juurikaan haittaa ja voisi mennä uuden aallon kokeilevan leikkaamisen piikkiinkin =D

  Tarina sinällään on ihan kiinnostava ja Jean Seberg on hyvä roolissaan Patriciana. Kokonaisuutena kuitenkin ihan kelpo elokuva kaikesta huolimatta, mutta ei missään nimessä hehkutuksensa arvoinen teos.

  ** 1/2

  Reply
 2. Piti katsella vielä uudestaan Breathless, koska sen arvostus on niin kovaa luokkaa. Juoni on hajanainen ja poukkoileva, ja leffa on ylipäätään viimeistelemättömän oloinen, mikä varmaan on ollut Godardin tarkoituskin. Tällainen impulsiivinen kerronta rikkoi elokuvan konventioita, mutta hyvänä tai viihdyttävänä leffana en missään nimessä tätä voi pitää. 2

  Reply

Leave a Comment